ТОП-2 + один спосіб застосування цибулі, про які ви навіть не здогадуєтеся. Корисні лайфхаки для вас

Цибуля – корисний овоч, який є на кухні у кожної господині. Зазвичай її використовують під час приготування різноманітних страв, але існують й доволі оригінальні способи застосування цибулі. Ось вони

Форма для обжарювання яєчні

Домашня яєчня до сніданку — одна із улюблених страв для багатьох людей. Але чимало господинь не полюбляють готувати яєчню за допомогою спеціальних форм. Однак зробити цю просту страву апетитною на вигляд — цілком можливо. Для цього і знадобиться одна ріпчаста цибулина великого розміру. Її треба розрізати навпіл, дістати кільця та використовувати в якості зручної форми для приготування яєчні на пательні, в електричній духовці або микрохвильовці.

Рятувальник для авокадо

 

Ріпчаста цибуля допоможе зберегти світлий колір авокадо
Ріпчаста цибуля допоможе зберегти світлий колір авокадо

Ще один незвичний напрям, де можна використати ріпчасту цибулю — захист плодів авокадо від потемніння. Авокадо незважаючи на свої корисні властивості має одну дуже неприємну особливість — після розрізання плоду він через короткий час темнішає. Щоб цього не сталося – необхідно розрізати ріпчасту цибулю навпіл та покласти поряд із авокадо. Цей простий метод допоможе виправити ситуацію.

Протизастудний засіб

Цибуля допоможе при застуді
Цибуля допоможе при застуді

Звісно ж, цибуля має цілющі властивості. Вона стане найкращим способом проти застуди та грипу. Але вживати не досить смачну і доволі гірку цибульку в чистому вигляді — мало хто буде. Тому задля одужання краще приготувати гарячий курячий бульйон, додавши до нього декілька очищених ріпчастих цибулин.

Ріпчаста цибуля насичена фітонцидами, які сприяють швидкому лікуванню нежитю, простуди та грипу. Ці речовини корисні для позбавлення від гнійних процесів в легенях або під час ангін. Кашку з перетертої цибулі застосовують для інгаляцій.

Цибуля має бактерицидні і антисептичні властивості. Цей продукт активізує процеси виділення травних соків, а ще — має сечогінні властивості. Крім того, завдяки вживанню цього овоча поліпшується засвоєння їжі, підвищується опір організму інфекційним хворобам. В медицині цибулю використовують в якості протиглисного засобу, а її сік, змішаний з медом, допомагає впоратись з безсонням та ревматизмом.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?