Один факт, як і коли додавати кондиціонер для прання: в барабан чи лоток. Гарантуємо чистоту і свіжий аромат

Кондиціонер для білизни був створений для пом'якшення і надання свіжого аромату випраному одягу. Але як його правильно використовувати?

Просто чисті речі – це нудно. Впевнені, ви любите, коли від вашого одягу приємно пахне. Для цього є кондиціонери для білизни, а також ополіскувачі. Проте не завжди зрозуміло, куди краще їх лити – в барабан чи лоток? У цій статті ми розповімо вам усі секрети, завдяки яким ваша білизна буде не лише бездоганно чистою, а ще й м’якою та пахучою.

Куди лити кондиціонер для прання?

У кожній пральній машині–автомат у лотку є три відсіки для мийних засобів.

  • Один, позначений буквою А, цифрою 1 чи римською І призначений для плямовивідних засобів для попереднього прання чи замочування. Якщо ви не збираєтесь так прати одяг, заповнбвати цей відсік не потрібно.
  • Другий зазначений буквою В чи римською ІІ – для прального порошку та звичайного прання. Сюди ми додаємо звичайні засоби, будь то гель чи порошок.
  • Відсік із зірочкою чи квіточкою – той, що нам потрібен. Саме в нього заливають кондиціонер для білизни чи ополіскувач. Економні господині, до речі, додають трошки столового оцту в цей відсік  для розм’якшення води під час прання.

Не переплутайте відсіки для порошку і кондиціонеру, інакше машинка випере ваші речі кондиціонером і прополощить із порошком.

Як і коли додавати кондиціонер у пральну машину
Як і коли додавати кондиціонер у пральну машину

Коли додавати кондиціонер для прання?

Найкраще до відсіку з зірочкою заливати кондиціонер до прання, або безпосередньо під час нього. Головне – встигнути зробити це перед тим, як пральна машина почне набирати воду, щоб засіб потрапив у барабан.

Чи варто додавати кондиціонер у барабан?

Експерти не рекомендують лити кондиціонер у чистому вигляді в барабан, адже він лишить плями на вашому одязі. Краще розбавити його водою, замочити в ньому речі перед пранням і використовувати віджим.

Єдині засоби, які завжди ідуть в барабан машинки – це  капсули для прання (обов’язково під одяг, ближче до води), серветки для захоплення кольору (зверху на вже загружений одяг) і м’ячики для сушки.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?