Один факт, як легко відіпрати кухонні рушники від рослинної олії: ви забудете про жирні плями

Кухонні рушники – це, напевно, найбрудніша річ у кожному домі. На щастя, існує багато простих та доступних споосбів очистити їх навіть від застарілих плям.

Багато господинь вважають, що простіше і вигідніше замінити старі, забруднені кухонні рушники на нові. У сьогоднішній статті ми вас переконаємо в тому, що відіпрати їх не так вже й складно, і точно вартує цих зусиль.

Як відіпрати кухонні рушники у машинці

Цей спосіб врятує від свіжих забруднень, та середньої важкості. Нам знадобиться кисневий відбілювач, але без хлору: його сполуки руйнують тканину і не рекомендуються до використання у пральних машинок.

Необхідно завантажити рушники в машинку, додати звичайний порошок і додати кисневий відбілювач згідно інструкції. Прати вироби варто на високій температурі – більше 60ºС для кольорових і більше 90ºC для світлих.

Найкращі способи відіпрати кухонні рушники від плям
Найкращі способи відіпрати кухонні рушники від плям

Як вивести жирні плями

Плями жиру та інші стійкі забруднення можна вивести трьома способами:

  1. Рослинна олія. В 8 літрах киплячох води розчиніть 2 столові ложки відбілювача, 2 столові ложки рослинної олії, 3 столові ложки порошку чи гелю. Замочіть кухонні рушники в цій суміші мінімум на 3 години (чим більше, тим краще).
  2. Мийний засіб для посуду. Розчиніть кілька крапель засобу в гарячій воді та замочіть в цьому рушники на 10 або більше годин.
  3. Господарське мило. Ідеально для махрових і вафельних рушників ­– просто сильно намильтк тканину засобом та помістіть у закритий пакет мінімум на 12 годин.

Після цього просто прополощіть рушники чистою водою у машинці чи вручну.

Кип’ятіння від найрізноманітніших плям

Цим засобом користувалися ще наші бабусі, він перевірений часом і досі не втрачає актуальності. Треба лише у тазу або відрі змішати відбілювач і мийний засіб з чистою водою (пропорція – 1 ст. л. : 1 ст. л. : літр води). Замочити всі рушники в цій суміші, після чого поступово довести до кипіння. Виварюємо кольорові рушники приблизно 20 хвилин, а білі – годину. Після цього необхідно прополоскати тканину в чистій воді та висушити.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?