ТОП-3 способи відіпрати сліди кави з тканини: плями зникнуть як за помахом чарівної палички

Ці три засоби, що є майже в кожному домі, допоможуть швидко та ефективно позбавитися надокучливих кавових плям. Спробуйте кожен і переконайтеся самі.

Хто не любить насолодитися горнятком запашної кави? Для когось це щоденна рутина, для інших – атрибут для побачення чи зустрічі з друзями, а хтось ледь не живе на одній каві, щоб встигати зробити всі свої справи. Час від часу з усіма трапляються курйози, коли цей міцний ароматний напій опиняється на одязі – у вигляді малої плямки чи гірше. Не впадайте у відчай, адже існують методи позбавитись від плям і врятувати речі, якщо діяти якнайшвидше. Ці три способи перевірені часом і досвідом багатьох людей, і завдяки цьому плями від кави вже не страшні.

Як вивести кавові плями сіллю

Розчиніть кілька ложок солі в склянці гарячий воді та перемішуйте, поки всі кристали не розчиняться. Нанесіть цей розчин на пляму, почекайте 2 години, після чого випріть це місце з господарським милом. Важливо це зробити вручну, після чого прополоскати річ у великій кількості води. Від плями не лишиться і сліда.

3 способи, як легко відіпрати сліди від кави з тканини
3 способи, як легко відіпрати сліди від кави з тканини

Лимонна кислота від слідів кави

Попри всі упередження, лимонна кислота доволі дбайлива до тканинних волокон, і в цьому велика перевага даного методу. Розчиніть трохи лимонної кислоти у воді, нанесіть суміш на пляму та лишіть “відкисати” на 5-7 хв. Прополосніть річ у чистій воді, після чого заперіть господарським милом і знову сполосніть у чистій воді.

Перекис водню

Це найпростіший зі способів ­– треба просто нанести розчин на кавову пляму та лишити на 1 годину, після чого випрати одяг будь-яким способом.

Бонус:

Від старих плям спробуйте розтирати пляму розчином із соди і оцту в воді. Також допоможе нанести оцет прямо на пляму і лишити “відкисати” хвилин на 10, після чого випрати, як і раніше.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?