Ветеринари назвали 6 способів легко та з першого разу вивести бліх у кота – пухнастий вам точно подякує

Ваш пухнастий друг став агресивно чухатися, а в його шерсті ви знаходите дрібні білі і чорні точки? Це, скоріш за все, блохи, і від них треба терміново позбуватися.

Навіть якщо улюбленець не виходить з дому, не факт, що в нього не заведуться блохи. Звісно, існує безліч засобів для боротьби з ними, але жоден із них не гарантує того, що паразити не повернуться до вашого котика через тиждень чи місяць.

Найголовніше у боротьбі з блохами – не затягувати її. У цій статті ми розберемося, який спосіб справді допоможе боротися з цими комахами у кішок, чого бояться блохи і які особливості обробки від бліх кішки-породіллі.

Ветеринари назвали способи вивести бліх у кота – аптечні засоби та домашні методи
Ветеринари назвали способи вивести бліх у кота – аптечні засоби та домашні методи

Засоби від бліх із доказаною ефективністю

Якщо у вас є сумніви щодо безпеки препарату або ви не можете визначитися в виборі – краще проконсультуватися з ветеринаром і не ризикувати здоров’ям улюбленця.

  • Краплі – найпопулярніший засіб. Їх виготовляють з натуральних компонентів чи синтетичних речовин. Ні в якому разі не використовуйте краплі для собак, адже вони містять смертельно небезпечні для котів компоненти.
  • Ошийники – це звичайні ремінці, оброблені інсектицидами. Це допоможе, коли в вашому домі живе лише один котик, а якщо більше – вони можуть погризти ошийники одне одного та отруїтися. Цей засіб також протипоказаний для кішок-мам.
  • Пудри – ефективні лише в боротьбі з дорослими блохами, тому треба комбінувати з іншими способами. Вони просто наносяться на шерсть і шкіру кішок, після чого вичісуються.
  • Спрей – виграє по зручності та швидкості, але як і з краплями – треба брати саме спреї для кішок, а не собак!
  • Таблетки – ефективні саме від дорослих особин, які через випиту кров отримують смертельні для себе речовини та гинуть.
  • Шампуні – єдиний засіб, який видалить як і дорослих бліх, яйця, так і їх екскременти.

Народні методи

  • Господарське мило – помийте улюбленця з господарським милом декілька разів із інтервалом у 4-5 днів.
  • Яблучний оцет – розведіть із водою в пропорції 2:1, розбризкайте на шерсть і шкіру кота.
  • Спеції – кмин та розмарин, олія орегано чи кухонна сіль теж вважаються ефективним засобом проти бліх. Втирайте їх у шерсть і шкіру улюбленця, щоб убити всіх паразитів.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?