Один факт, які спеції найкраще підходять до м’яса, птиці та риби: експерти назвали ідеальне поєднання

Жодному кулінару, навіть початківцю, не варто боятися спецій – вони додадуть вашій страві виразного смаку та неповторного аромату. Ми розкажемо, як поєднувати прянощі з різними видами страв.

У кожного, хто регулярно готує,  є свій ексклюзивний набір секретних інгредієнтів, що дають їжі ту саму “родзинку”. Вирішальну роль для вдалої страви з м’яса, риби чи птиці грають саме спеції, тому так важливо знати усі вдалі поєднання.

Так, завжди можна скористатися готовими сумішами з магазину, але вони наповнені сіллю та консервантами, тому завжди краще готувати власні суміші, контролюючу пропорції та Якщо ви ще не винайшли свою “шпаргалку” із приправ, наша стаття допоможе вам у виборі прянощів для наступного кулінарного шедевру.

Найкращі поєднання спецій для риби, птиці та м'яса
Найкращі поєднання спецій для риби, птиці та м’яса

Найкращі спеції до м’яса

Стейк, рагу, котлети чи запіканка – все м’ясне неперевершувано поєднується з усіма видами перцю, яких безліч: чорний, червоний, білий, зелений або духмяний – спробуйте всі та оберіть свій улюблений. Також м’ясні страви заграють по-новому з додаванням паприки, сушеного часнику, кмину, базиліку чи орегано. Зі східних кухонь можна підхопити карі, куркуму та імбир. Смак м’яса чудово доповнюють майоран і мускатний горіх.

З якими приправами смакує риба

Для приготування запеченої чи смаженої риби ідеально підійдуть імбир, гірчиця, кінза та кріп. Сушений часник із цибулею ­– теж гарний вибір. Чебрець та кріп додадуть рибній страві неймовірно апетитного аромату. Не варто забувати і про кухонну «класику» – лимонний сік та лавровий лист. Спробувавши раз, ви вже не уявите смак риби без цих спецій.

Прянощі до птиці

Курка чи індичка відмінно смакуватимуть із розмарином, карі, пастернаком. Із трав можете спробувати чабрець і майоран – точно не пожалкуєте. Сушені цибуля та часник теж покращать смак страви із птиці, будь то суп, запіканка чи фарш до млинців або овочів.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?