Один факт, які спеції найкраще підходять до м’яса, птиці та риби: експерти назвали ідеальне поєднання

Жодному кулінару, навіть початківцю, не варто боятися спецій – вони додадуть вашій страві виразного смаку та неповторного аромату. Ми розкажемо, як поєднувати прянощі з різними видами страв.

У кожного, хто регулярно готує,  є свій ексклюзивний набір секретних інгредієнтів, що дають їжі ту саму “родзинку”. Вирішальну роль для вдалої страви з м’яса, риби чи птиці грають саме спеції, тому так важливо знати усі вдалі поєднання.

Так, завжди можна скористатися готовими сумішами з магазину, але вони наповнені сіллю та консервантами, тому завжди краще готувати власні суміші, контролюючу пропорції та Якщо ви ще не винайшли свою “шпаргалку” із приправ, наша стаття допоможе вам у виборі прянощів для наступного кулінарного шедевру.

Найкращі поєднання спецій для риби, птиці та м'яса
Найкращі поєднання спецій для риби, птиці та м’яса

Найкращі спеції до м’яса

Стейк, рагу, котлети чи запіканка – все м’ясне неперевершувано поєднується з усіма видами перцю, яких безліч: чорний, червоний, білий, зелений або духмяний – спробуйте всі та оберіть свій улюблений. Також м’ясні страви заграють по-новому з додаванням паприки, сушеного часнику, кмину, базиліку чи орегано. Зі східних кухонь можна підхопити карі, куркуму та імбир. Смак м’яса чудово доповнюють майоран і мускатний горіх.

З якими приправами смакує риба

Для приготування запеченої чи смаженої риби ідеально підійдуть імбир, гірчиця, кінза та кріп. Сушений часник із цибулею ­– теж гарний вибір. Чебрець та кріп додадуть рибній страві неймовірно апетитного аромату. Не варто забувати і про кухонну «класику» – лимонний сік та лавровий лист. Спробувавши раз, ви вже не уявите смак риби без цих спецій.

Прянощі до птиці

Курка чи індичка відмінно смакуватимуть із розмарином, карі, пастернаком. Із трав можете спробувати чабрець і майоран – точно не пожалкуєте. Сушені цибуля та часник теж покращать смак страви із птиці, будь то суп, запіканка чи фарш до млинців або овочів.

Нові статті

Схожі статті

“Червона рута” зробила Софію Ротару тою, ким вона є: легендарний композитор Володимир Івасюк доклав руку

Володимир Івасюк — український композитор, якого вважають одним із основоположників української естрадної пісні. Його хіт "Червона Рута" став шлягером. А співала його не тільки Софія Ротару.

Катя Осадча зустріла травневий ранок в смугастій піжамі біля теплого басейну: “Нарешті день вдома”

Катя Осадча показала, як проводить вихідний день в родинному маϵтку, де вона живе з Юріϵм Горбуновим. Телеведуча відпочила посеред власного двору, біля басейну. Деталі розповість "Один Факт".

Як захистити баклажани від колорадських жуків: перевірені народні методи, які проженуть смугастих гостів

Якщо ви хочете, аби ваші баклажани на грядці не поїв колорадський жук — скористайтесь перевіреними народними методами, які проженуть смугастих гостів з городу.

Як виглядаϵ найбагатше село України, де замість хат набудували палаци і маϵтки з 10-60 кімнат

В українському Закарпатті ϵ село, в якому замість хат-мазанок набудували розкішні палаци. Кожен сільський мешканець живе тут за принципом – мати будинок кращий, аніж у сусіда.