ТОП-3 народні засоби, які гідно виперуть одяг, якщо несподівано закінчився пральний порошок

Напевно, кожен потрапляв у таку халепу,: надумав випрати речі, а порошку майже не залишилося, чи в домі не знайшлося плямовивідника. Ми знаємо три рішення для подібних ситуацій.

Неочікувано закінчився порошок, чи він просто не справляється з поставленими задачаси? Після прання тьмяніє колір одягу, не виводяться плями чи швидко псується тканина на ваших речах? На щастя, це легко виправити – існують безпечні підручні засоби, що бездоганно відпирають одяг. Ці три методи перевірені часом і досвідом не одного покоління, і ваші мами з бабусями це підтвердять.

Оцет із содою

Ця суміш замінить і пральний порошок, і пом’якшувальний кондиціонер для білизни. Також оцет із содою продезинфікують одяг і повернуть йому яскравий колір, а білі речі після такого прання стануть білосніжними.

План дій такий: до відсіку для порошку засипати 100 грамів соди, і прямо перед початком прання додати стільки ж оцту.

Експерти назвали три доступні засоби, якими можна замінити пральний порошок
Експерти назвали три доступні засоби, якими можна замінити пральний порошок

Сода з лимонним соком

Така ж дієва суміш, як і сода з оцтом, але поєднання з лимонною кислотою надасть приємного запаху речам. На виході з машинки ви отримаєте свіжі, чисті речі з ароматом цитрусів, який не викликає такого головного болю, як штучний ароматизатор з кондиціонеру для білизни.

План дій: такий же, як і попередній: 100 грамів соди + 100 грамів лимонного соку в один відсік безпосередньо перед запуском прання.

Сода з господарським милом

Технік для цього способу багато, і всі вони дієві проти плям різної складності.

Варіант 1: подрібнити на тертці пів бруска господарського мила, розчинити його водою до консистенції пасти. Потім до цієї суміші додати столову ложку соди. Цей засіб найкраще додавати безпосередньо у барабан зверху на одяг.

Варіант 2: приготовану суміш нанести на сильно забруднені місця, ретельно натираючи, і лишити “відкисати” на півтори години чи більше. Після цього просто виперіть речі в машинці без додаткових засобів.

Нові статті

Схожі статті

Стала другою матірʼю: чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков показав сина, якого вона виховувала, як рідного

Чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков, з яким вона прожила в законному шлюбі 10 років, до самої своєї смерті – має сина від першого шлюбу. Він розповів, як Руслана ставилась до хлопця.

Не холостяк, як думають всі: 50-річний Олексій Суханов розповів, хто є його обраницею і чим вона займається

Ведучий Олексій Суханов був одружений, але розлучився понад 8 років тому, незважаючи на це чоловік вже знайшов нову обраницю - хто вона така та як виглядає?

“Мої діти вдома”: Марічка Падалко не стримала емоцій від зустрічі з молодшою донькою, яку не бачила 1.5 роки

Телеведуча Марічка Падалко поділилась у соцмережах емоціями з приводу повернення додому молодшої доньки Катрусі. Дівчина не була вдома 1.5 роки і за цей час встигла наздогнати зіркову маму у зрості.

Закуска на всі випадки життя: як приготувати кабачки по-корейськи – розлетиться за 10 хвилин з вашого столу

Нереально смачна закуска на будь-яку пору року з простих інгредієнтів - ви будете в захваті: як приготувати кабачки по-корейськи. Покроковий рецепт.