Банани люблять темряву і прохолоду: одна порада, як та де зберігати тропічний фрукт. Скористайтесь нею вдома

Чимало людей зберігають банани у місцях, які для цього взагалі не підходять, від чого в них чорніє шкурка. Але існує спосіб, як зберегти фрукти свіженькими. Ось вони, знайомтесь.

Банани можуть за короткий проміжок часу стати липкими та коричневими. Однак спосіб зберегти ці фрукти свіженькими та покращити їхній смак все ж існує.

Багато хто зберігає банани на кухонному столі, у вазоні. Але це місце може буди для них зовсім не підходящим.

Фахівці зазначають, що банани потрібно тримати в прохолодному місці і захищати їх від прямого сонячного світла. Оптимальна температура для зберігання бананів – приблизно 12 ºC. Справа в тому, що будь-які фрукти дозрівають швидше в теплі.

Банани не можна класти поряд з іншими фруктами
Банани не можна зберігати поряд з іншими фруктами

Ідеальне місце для зберігання бананів — темне приміщення без прямих сонячних променів. Тому з теплої кухні їх краще прибрати. Якщо тропічний фрукт вже повністю дозрів — його можна покласти до холодильнику. Слід зазначити, що коричнева шкірка ніяким чином не псує смак бананів.

При консервуванні бананів можна використати одну хитрість, завдяки якій фрукт не буде темнішати до коричневого кольору. Полягає вона в тому, щоб під час консервування додати в сироп трохи ананасового або ж лимонного соку.

Ще одна хитрість полягає в тому, щоб покласти бананові скибочки в контейнер, який герметично закривається. Потім його треба поставити в прохолодне місце для зберігання.
До речі, існує декілька перевірених правил, які допоможуть зберігати банани свіжими та твердими майже 3 тижні поспіль. Експерти з харчування радять зберігати банани подалі від інших фруктів та овочів.

Справа в тому, що банани виділяють у повітря газ етилен, який пришвидшує дозрівання інших фруктів. Тому якщо вони находяться з цим тропічним жовтобоким красенем по сусідству – то псуються швидше.

Також банани краще не зберігати у пластикових пакетах, по таке пакування утримує вологу, яка пришвидшує псування фрукту.

 

Солодкий смузі з бананом
Солодкий смузі з бананом

Якщо ж банани все-таки почорніли – не поспішайте їх викидати у смітник. З них можна приготувати смачні панкейки, кекси або запіканки.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?