Один засіб, що допоможе позбавитись від мишей в дачному будинку: він є в аптеці і сильно пахне

Перед настанням зими миші завжди йдуть до хат та комор, аби переждати та зимові холоди. Щоб прогнати непроханих гостей - зовсім не обов'язково використовувати мишоловки. Є й більш гуманні способи.

У зимові холоди миші йдуть до хат та комор. Там тепліше, та й поласувати завжди є чим. Єдина неприємність – це не гостинні хазяї. Розставлять по хаті мишоловок та й очікують, коли непрохані гості з полів до них потраплять. Мишоловки, звісно — допомагають позбавитись від гризунів назавжди, але цей спосіб боротьби вже занадто негуманний.

Як прогнати мишей з оселі без мишоловки?
Як прогнати мишей з оселі без мишоловки?

На сьогоднішній день існує чимало більш делікатних засобів, які не будуть знищувати мишей — а просто налякають їх і змусять піти геть з оселі. Захистити свій дачний будинок від нашестя польових гризунів – цілком можливо. Для цього використовують перевірені народні засоби. Миші дуже бояться різких та сильних ароматів. Саме вони відлякують їх з будинку.
І тому господарі замість використання пасток, мишоловок та отрути можуть використовувати більш гуманні засоби, які змушують шкідників покинути приміщення та вберігають власність від псування.

Як попередити появу мишей на дачі?

Щоб миші пішли з вашої дачі — використайте м’яту. Це прекрасний засіб, який відлякує гризунів. Миші просто не переносять різкого аромату м’яти. А ось для людини він не тільки дуже приємний, але й корисний для загального самопочуття.

Також можна приготувати розчин з ефірного масла м’яти та спиртової настойки, яка продається в аптеці за доступною ціною. Концентрацію цього розчину можна обрати на свій розсуд. Далі цей засіб використовують для обробки різноманітних поверхонь. Розчин розбризкують по кутам кімнати, вздовж плінтусів та інших поверхонь, де можуть з’явитися гризуни. Насичений аромат цієї ефірної олії попередить з’явлення гризунів в оселі. Насичений аромат залишиться в будинку на тривалий період часу.

М'ята проти мишей в оселі
М’ята проти мишей в оселі

Додатково до м’яти проти мишей та гризунів у хаті можна використати репейник, чорнокорінь та полин.

 Репейник теж допомагає боротися с мишами на дачі
Репейник теж допомагає боротися с мишами на дачі

Їх різкий запах теж буде відлякувати непроханих гостей.

Нові статті

Схожі статті

Стала другою матірʼю: чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков показав сина, якого вона виховувала, як рідного

Чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков, з яким вона прожила в законному шлюбі 10 років, до самої своєї смерті – має сина від першого шлюбу. Він розповів, як Руслана ставилась до хлопця.

Не холостяк, як думають всі: 50-річний Олексій Суханов розповів, хто є його обраницею і чим вона займається

Ведучий Олексій Суханов був одружений, але розлучився понад 8 років тому, незважаючи на це чоловік вже знайшов нову обраницю - хто вона така та як виглядає?

“Мої діти вдома”: Марічка Падалко не стримала емоцій від зустрічі з молодшою донькою, яку не бачила 1.5 роки

Телеведуча Марічка Падалко поділилась у соцмережах емоціями з приводу повернення додому молодшої доньки Катрусі. Дівчина не була вдома 1.5 роки і за цей час встигла наздогнати зіркову маму у зрості.

Закуска на всі випадки життя: як приготувати кабачки по-корейськи – розлетиться за 10 хвилин з вашого столу

Нереально смачна закуска на будь-яку пору року з простих інгредієнтів - ви будете в захваті: як приготувати кабачки по-корейськи. Покроковий рецепт.