4 + один лайфхак, які допоможуть натерти м’який сир на тертці без прилипання: охолодження та інші

Наближається Новий рік – пора чарівних подій та смачних страв. Якщо під час натирання плавлених синочків до салату вони прилипають до тертки – скористайтесь ось цими порадами, щоб вирішити проблему.

Новорічні свята — це привід для пошуку оригінальних рецептів салатів та інших святкових страв. А ще — можливість дізнатись корисні лайфхаки, які полегшать процес приготування смаколиків. Ось, наприклад – один із них. Дізнайтесь прямо зараз способи, які допоможуть натерти м’який сир на тертці без прилипання.

Охолоджена тертка

Сир краще натирати на охолодженій тертці
Сир краще натирати на охолодженій тертці

Щоб м’який сир під час натирання на тертці не прилипав до рук і не забруднював стіл – охолоджуйте тертку перед процедурою. Поставте інструмент для натирання до холодильнику на деякий час. Тоді сир залишиться твердим та не буде злипатися.

Охолоджений сир

Щоб легко і без прилипання натерти м’який сир — продукт необхідно перед використанням заморозити. Це зробить його більш твердим та полегшить обробку перед подальшим використанням в процесі приготування різноманітних страв. Врешті решт ви отримаєте красиві та однакові шматочки без грудочок.

Крупна тертка

М'який сир краще натирати на крупній тертці
М’який сир краще натирати на крупній тертці

Плавлений м’який сир краще натирати на крупній тертці. Великі отвори попереджують злипання м’якого продукту, не дозволяють йому злипатися та перетворюватись на кашкоподібну масу. Завдяки натиранню на крупній тертці сирна маса виходить повітряною і легкою.

Бар’єр з борошна

Якщо сир прилипає до тертки під час натирання — присипайте її поверхню борошном перед натиранням. Борошно працює, наче бар’єр для розм’якшення сиру. Продукт не буде прилипати до тертки, а процес натирання пройде набагато легше.

Маленькі порції

Правила натирання сиру на тертці
Правила натирання сиру на тертці

М’який сир краще натирати невеличкими порціями. Тоді він залишиться тверденьким і не буде звалюватися в грудочки. Це забезпечить найкращий контроль та максимальну якість продукту.

М’який сир — ідеальний продукт для приготування смачних намазок на бутерброди до святкового столу. А ще з них створюють смачні низькокалорійні десерти (чізкейки, тістечка і торти).

Нові статті

Схожі статті

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?