4 + один лайфхак, які допоможуть натерти м’який сир на тертці без прилипання: охолодження та інші

Наближається Новий рік – пора чарівних подій та смачних страв. Якщо під час натирання плавлених синочків до салату вони прилипають до тертки – скористайтесь ось цими порадами, щоб вирішити проблему.

Новорічні свята — це привід для пошуку оригінальних рецептів салатів та інших святкових страв. А ще — можливість дізнатись корисні лайфхаки, які полегшать процес приготування смаколиків. Ось, наприклад – один із них. Дізнайтесь прямо зараз способи, які допоможуть натерти м’який сир на тертці без прилипання.

Охолоджена тертка

Сир краще натирати на охолодженій тертці
Сир краще натирати на охолодженій тертці

Щоб м’який сир під час натирання на тертці не прилипав до рук і не забруднював стіл – охолоджуйте тертку перед процедурою. Поставте інструмент для натирання до холодильнику на деякий час. Тоді сир залишиться твердим та не буде злипатися.

Охолоджений сир

Щоб легко і без прилипання натерти м’який сир — продукт необхідно перед використанням заморозити. Це зробить його більш твердим та полегшить обробку перед подальшим використанням в процесі приготування різноманітних страв. Врешті решт ви отримаєте красиві та однакові шматочки без грудочок.

Крупна тертка

М'який сир краще натирати на крупній тертці
М’який сир краще натирати на крупній тертці

Плавлений м’який сир краще натирати на крупній тертці. Великі отвори попереджують злипання м’якого продукту, не дозволяють йому злипатися та перетворюватись на кашкоподібну масу. Завдяки натиранню на крупній тертці сирна маса виходить повітряною і легкою.

Бар’єр з борошна

Якщо сир прилипає до тертки під час натирання — присипайте її поверхню борошном перед натиранням. Борошно працює, наче бар’єр для розм’якшення сиру. Продукт не буде прилипати до тертки, а процес натирання пройде набагато легше.

Маленькі порції

Правила натирання сиру на тертці
Правила натирання сиру на тертці

М’який сир краще натирати невеличкими порціями. Тоді він залишиться тверденьким і не буде звалюватися в грудочки. Це забезпечить найкращий контроль та максимальну якість продукту.

М’який сир — ідеальний продукт для приготування смачних намазок на бутерброди до святкового столу. А ще з них створюють смачні низькокалорійні десерти (чізкейки, тістечка і торти).

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?