Один факт, як зробити зі звичайної “Шуби” страву ресторанного рівня: трюк, який докорінно змінить смак

Якщо вам приїлася «шуба» за класичним рецептом, завжди можна щось змінити. Ми розповімо про хитрощі кулінарів, завдяки яким прозаїчний салат стане справжнім шедевром кулінарного мистецтва.

Оселедець під шубою, чи просто “шуба” – добре знайомий ледь кожному українцю салат, що вже став своєрідним кліше у святкуванні нового року. Багато хто ще не може відпустити цей радянський рецепт у забуття та продовжує готувати його чи не на кожне свято. Якщо вам хочеться покращити цю страву, проте ви не знаєте, що можна зробити з оселедцем, овочами і яйцями під майонезом ­– ці поради досвідчених кулінарів стануть у нагоді.

В першу чергу, спробуйте для “шуби” взяти не шматочки оселедця, а рибину, засолену цілою. Звісно, доведеться трошки помучитись із чисткою – випотрошити та прибрати всі кістки, – проте один лише смак того вартий. І простий салат заграє новими фарбами з таким “базовим” інгредієнтом.

Можете взагалі не використовувати оселедець для “шуби”. Засолена червона риба надасть зовсім іншого смаку страві, а якщо гаманець дозволяє – спробуйте червону ікру. Ніхто з гостів і не здогадається, чому ваш “оселедець” під шубою настільки смачний, а ви і не зобов’язані видавати всі секрети.

Секрети, які зроблять салат “Шуба” набагато смачнішим

Якщо не класти оселедець на дно салату, та першим шаром зробити картопляний – смак докорінно зміниться. Це не виглядає як великий крок, але справді покращує ситуацію – картопля ніби вбирає в себе смаки цибулі та оселедця, водночас підкреслюючи їх та роблячи більш ніжними.

З овочами теж можна поекспериментувати – якщо ви їх запечете, а не відварите, текстура салату буде набагато приємнішою. Для досягнення повного смакового «дзену» – приготуйте для оновленого оселедця (чи лосося) під шубою домашній майонез. Спробуйте хоча б одну пораду з нашої статті та переконайтеся в їх дієвості самі.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?