Один факт, як зробити зі звичайної “Шуби” страву ресторанного рівня: трюк, який докорінно змінить смак

Якщо вам приїлася «шуба» за класичним рецептом, завжди можна щось змінити. Ми розповімо про хитрощі кулінарів, завдяки яким прозаїчний салат стане справжнім шедевром кулінарного мистецтва.

Оселедець під шубою, чи просто “шуба” – добре знайомий ледь кожному українцю салат, що вже став своєрідним кліше у святкуванні нового року. Багато хто ще не може відпустити цей радянський рецепт у забуття та продовжує готувати його чи не на кожне свято. Якщо вам хочеться покращити цю страву, проте ви не знаєте, що можна зробити з оселедцем, овочами і яйцями під майонезом ­– ці поради досвідчених кулінарів стануть у нагоді.

В першу чергу, спробуйте для “шуби” взяти не шматочки оселедця, а рибину, засолену цілою. Звісно, доведеться трошки помучитись із чисткою – випотрошити та прибрати всі кістки, – проте один лише смак того вартий. І простий салат заграє новими фарбами з таким “базовим” інгредієнтом.

Можете взагалі не використовувати оселедець для “шуби”. Засолена червона риба надасть зовсім іншого смаку страві, а якщо гаманець дозволяє – спробуйте червону ікру. Ніхто з гостів і не здогадається, чому ваш “оселедець” під шубою настільки смачний, а ви і не зобов’язані видавати всі секрети.

Секрети, які зроблять салат “Шуба” набагато смачнішим

Якщо не класти оселедець на дно салату, та першим шаром зробити картопляний – смак докорінно зміниться. Це не виглядає як великий крок, але справді покращує ситуацію – картопля ніби вбирає в себе смаки цибулі та оселедця, водночас підкреслюючи їх та роблячи більш ніжними.

З овочами теж можна поекспериментувати – якщо ви їх запечете, а не відварите, текстура салату буде набагато приємнішою. Для досягнення повного смакового «дзену» – приготуйте для оновленого оселедця (чи лосося) під шубою домашній майонез. Спробуйте хоча б одну пораду з нашої статті та переконайтеся в їх дієвості самі.

Нові статті

Схожі статті

Ягоди цілі і не розварюються. Готую полуничне варення на зиму за цим рецептом 20 років — і завжди смачно

Рецепт приготування полуничного варення — перевірений часом. Зимній десерт смажать на пательні. Він виходить смачним, насиченим та з цілими, не розвареними ягодами. Читайте рецепт варення нижче.

Запечене сало — ідеальна страва до будь-якого застілля: як приготувати найсмачніший національний продукт

Запечене сало із запашними спеціями — царська страва до будь-якого застілля. "Один Факт" пропонуϵ до уваги читачів рецепт приготування найсмачнішого сала в духовці.

“Буде шестеро”: Лілія Ребрик натякнула на появу нових діточок і анонсувала гендер-паті на власній ділянці

Лілія Ребрик приголомшила шанувальників заявою про… чергове гендер-паті. Телеведуча розповіла, що через два місяці після народження доньки Аделіни в їх родині знов очікують на поповнення.

Мобільний зв’язок та Інтернет в Україні можуть зникнути: оператори розповіли, яких сценаріїв очікувати

В Україні може зникнути мобільний звʼязок та Інтернет через постійні відключення світла. Про це повідомили оператори мобільного звʼязку. Які сценарії чекають українців — читайте далі.