Головний цитрус новорічних свят: ТОП-2 + один критерій, за яким треба обирати мандарини в крамниці

Мандарин — головний фрукт Нового року. Запашні і яскраві мандаринки прикрасять собою головне свято, якщо їх правильно вибрати в крамниці. Корисні поради допоможуть вам це зробити.

Мандарин — соковитий і запашний фрукт з тропіків, який люблять і діти, і дорослі. Зазвичай ці яскраво-помаранчеві красені з’являються у великій кількості на прилавках восени та напередодні Нового року. Купувати мандарин необхідно за особливими правилами. Саме вони допоможуть придбати дійсно солоденький і смачний фрукт, який наповнить кімнату вашої оселі справжнім новорічним ароматом.

Під час вибору мандаринок в супермаркеті обов’язково звертайте увагу на декілька чинників.

Текстура шкірки

Під час вибору мандаринів звертайте увагу на колір шкірки
Під час вибору мандаринів звертайте увагу на колір шкірки

Мандарини в магазинах слід вибирати і за текстурою шкірки. В зрілих фруктів вона, зазвичай, гладенька і дуже блискуча. Саме цей критерій вказує на те, що мандарин має насичений смак і досяг своєї повної зрілості. А ось фруктів з тьмяною та зморшкуватою шкіркою краще уникати. Якщо на поверхні мандарину помітні дефекти чи м’які плями — він, скоріш за все, буде мати неприємний запах, низьку якість і поганий смак.

Вага

При покупці мандаринів слід звертати увагу на вагу окремих плодів. Якщо фрукт – важчий, аніж здається при візуальному перегляді, з високою імовірністю буде більш солоденьким та ароматним за своїх тропічних побратимів з меншою масою. Велика вага мандаринів залежить від більшого вмісту в них води, яка як раз і сприяє збільшенню ваги фрукта та забезпечує йому солоденький смак.

Колір

Перевагу необхідно надавати мандаринам з яскравою шкіркою і насиченим помаранчевим кольором. Саме цей колір свідчить про те, що фрукт містить в собі багато фруктових цукрів та досяг повної стиглості. Плоди зеленого кольору або ж бліді і не яскраві навряд чи будуть мати бажану насолоду та аромат.

Аромат тропічного фрукту теж має значення

У стиглих та солодких мандаринів - приємний цитрусовий аромат
У стиглих та солодких мандаринів – приємний цитрусовий аромат

Якщо мандарин на має помітного цитрусового запаху — це може свідчити лише про те, що він не такий солодкий і його краще не обирати.

Нові статті

Схожі статті

“Для мене це табу”: 38-річна Злата Огнєвіч розповіла, що була в стосунках з одруженим чоловіком – подробиці

Співачці Златі Огнєвіч не дуже щастить у коханні навіть після шоу "Холостячка". Нещодавно зірка розповіла, що одним із її романів був із одруженим чоловіком - що відомо?

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?