Названо ТОП-10 харчових продуктів, які ніколи не зіпсуються – в них навіть нема строку придатності

Проживши майже два роки в стані невизначеності, українці зрозуміли, що варто мати якийсь запас – особливо харчів. Сподіваємось, ця стаття допоможе вам бути готовими до будь-яких випробувань.

В сучасних умовах життя українців, коли є постійний ризик виникнення надзвичайних ситуацій, постає питання про пошук продуктів, які можна зберігати протягом необмеженого часу. У цій статті ми розкриємо 10 таких продуктів, що залишаються свіжими та смачними, та будуть готові прийти на допомогу в надзвичайних ситуаціях, коли обставини вимагатимуть продуктового резерву, який не зазнає втрат якості. Ці харчі буквально можуть зберігатися вічно, адже не мають визначеного строку придатності.

Господині, поповнюйте запаси: ці 10 продуктів не мають строку придатності, тому ніколи не зіпсуються
Господині, поповнюйте запаси: ці 10 продуктів не мають строку придатності, тому ніколи не зіпсуються
  1. Рис. Ця крупа може зберігатися протягом довгого часу, і навіть якщо вона припаде пилом – можна лише промити порцію кілька разів у воді та спокійно вживати. Єдиною проблемою може стати поява комашок, але азійці вже вигадали лайфхак: просто зберігайте декілька засушених гострих перців у контейнері з рисом – води відлякують більшість паразитів.
  2. Сушений горох. Ці боби у висушеному вигляді зберігають свої корисні властивості, смак та аромат протягом років, тому їх можна спокійно зберігати на “чорний день”.
  3. Сушена квасоля. Як і попередні продукти, в щільно закритому герметичному контейнері та в сухому темному місці квасоля зберігатиметься роками, не втрачаючи поживних та смакових якостей.
  4. Розчинна кава. Якщо тримати її в холоді – гранульована кава справді не має строку придатності, і навіть не важливо, чи була упаковка колись відкрита.
  5. Мед. Так, із часом він може кристалізуватися, але це зовсім не значить, що продукт зіпсований. Навіть старий мед буде добрим для вживання – достатньо просто розплавити кристалики під дією тепла. Та навіть цього нема необхідності робити, оскільки користь меду не залежить від його форми.
  6. Сухе молоко. Цей продукт може зберігатися вічно, проте треба дотримуватись деяких умов: необхідно перекласти порошок у герметичну тару та тримати в сухому місці.
  7. Оцет. Оцтова кислота, якщо її до цього не відкривали, може спокійно зберігатися у пляшці якщо не місяцями, то роками до того, як її використають.
  8. Консервація. Так, будь-які баночки з соліннями, за умови якщо вони були виготовлені строго по технологіям – стерильні та щільно закриті, – можуть лежати в погребі приблизно три роки до того, як стануть непридатними до вживання. Але будьте обережні: не вживайте консерви, які вже поросли цвіллю чи банки або кришки яких були пошкоджені.
  9. Сіль. Спеція, яка слугує консервантом для інших продуктів, сама не має строку придатності. Єдина проблема – якщо сіль промокне і зіб’ється в камінь, це вплине на смак. Проте вона все ще буде придатною до вживання.
  10. Макарони. Звісно, вони не такі довговічні як попередньо зазначені продукти, проте можуть місяцями зберігатися в оригінальній упаковці.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?