Корисні поради від Нафтогазу: як вибрати сучасну газову колонку для оселі? ТОП-4 головних критерії

Якщо ви шукаєте сучасний нагрівальний прилад для своєї оселі — обов'язково придивіться до порад щодо його вибору від Нафтогазу. Компанія на сторінці у Facebook радить обирати газові водонагрівачі

Українська компанія “Нафтогаз” на своїй сторінці в соцмережі Facebook надала користувачам корисні поради щодо вибору водонагрівачу для квартири, дачі чи будинку. Згідно з ними — найкращим варіантом водонагрівача є газова колонка, а ось як її правильно підібрати в магазині – читайте далі.

Нафтогаз дав поради, як вибрати газову колонку
Нафтогаз дав поради, як вибрати газову колонку

Існує 4 критерії, на які варто звернути увагу при виборі газового водонагрівача.

Потужність

Цей параметр демонструє, скільки електричної енергії пристрій споживає для нагріву певної кількості води за годину. Чим більший цей показник — тим більше води зможе нагріти колонка за короткий проміжок часу.

В магазинах зараз пропонують газові колонки різної потужності. Пристрій до 20 кВт підійде для оселі, де мешкають 1-2 людини.

Колонки потужністю до 26 кВт за одну хвилину можуть нагріти до 13 літрів води. Їх можна встановити в будинку, де мешкає 3-4 особи.

Нагрівачі до 28 кВТ – найбільш потужні. Вони забезпечують подачу водоносія в декілька точок відразу та зможуть нагріти за 1 хвилину приблизно 15 літрів води. Ідеальний варіант для великої родини чи гуртожитків.

Тип запалу

Критерії вибору газових колонок в магазині
Критерії вибору газових колонок в магазині

Запалювання вогнища в камері згоряння сучасних газових колонок може відбуватись за допомогою п’єзорозпалу, електричного, ручного або ж автоматичного розпалу.

В першому випадку іскра для розпалу утворюється за рахунок п’єзоелементу.

Електричний розпал передбачає наявність батарейок, які живлять електроди.

Іскра утворюється після натискання кнопки “Пуск” на газовій колонці. Автоматичний розпал працює завдяки гідротурбіні. Вона обертається через постійний рух потоку води та створює іскри для запалювання пальника.

Нарешті, ручний спосіб запалювання притаманний газовим приладам старого зразку. В таких колонках є віконце, куди треба підносити запалений сірник. В сучасних моделях використовуються більш безпечні засоби запалювання пальника.

Тип камери згоряння палива та димоходу

Камера згоряння пального в газових колонках буває відкритою та закритою. Відкрита працює за рахунок природної тяги повітря, яке потрапляє в середину через спеціальні отвори у корпусі. Колонки із закритою зоною спалювання працюють за рахунок примусового нагнітання повітря вентилятором, що вбудований у пристрій.

Система безпеки та наявність додаткових програм

При купівлі газової колонки Нафтогаз радить звернути увагу на наявність таких опцій, як:

  • модуляція полум’я (автоматична зміна інтенсивності горіння вогню, що залежить від тиску води в системі);
  • режим “Comfort” (постійна підтримка заданої температури води);
  • режим “Eco” (заощадження електричної енергії, нагрів води тільки після вмикання крану);
    швидкий нагрів;
  • віддалене керування через спеціальний застосунок;
  • датчик витоку газу і контроль тиску води.

Під час вибору газової колонки також слід звертати увагу на матеріал, з якого виготовлені її деталі та корпус, дизайн і, звісно — бренд виробника. Нафтогаз радить купувати для квартир моделі газових колонок із закритою камерою згоряння та турбіною. Добре, якщо в нагрівачеві буде система стабілізації тиску, бо на верхніх поверхах багатоповерхівок часто спостерігаються перепади тиску води.

В приватний будинок краще придбати колонку середньої або максимальної потужності. Вона забезпечить гарячою водою всі місця оселі, де це необхідно.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?