Один факт, як швидко зняти будь-яку наліпку зі скляного посуду: від етикетки не залишиться і сліду

Найбільш набридливим заняттям є, напевно, відтирання клейкого шару зі скляного виробу, який лишився після наліпки. Ми знаємо, як цьому запобігти: читайте деталі у статті.

Зняття наклейки зі скляного чи порцелянового посуду – це справжнє випробовування. Вони або розшаровуються і лишають паперовий слід, або, якщо і знімаються повністю – посуд стає липким на колишньому місці наліпки. Тому, варто знімати маркування лише перевіреними способами. Деякі з перелічених рішень підійдуть не лише для скляного та порцелянового посуду, а і інших предметів – пластику, металу тощо.

Фен для волосся

Клей з-під будь яких наліпок стає менш липким під дією тепла. Найлегший спосіб “прогріти” наклейку – направити на неї потік гарячого повітря з фену. Для маленьких маркувань вистачить і декількох секунд, а для більших і цупкіших – аж до 30 хвилин.

Етиловий спирт (більше 70%)

Так, звичайний спирт теж розчиняє клейкий шар наліпки. Достатньо просочити спиртовим розчином ватний диск чи кульку, і прикладіть її до наклейки, щоб та теж всотала спирт. Вистачить 10 хвилин “відкисання” для того, щоб набридлива етикетка відійшла безслідно.

Суміш харчової соди та олії

Це ідеальний засіб від наліпок на склі: очистить і банки, і тарілки, та навіть вікна – як хатні, так і автомобільні. Для створення чудо-засобу необхідно змішати харчову соду та рослинну олію в пропорції 1:1 та перемішати до утворення пасти. Лишилося тільки нанести її на наклейку на 30-40 хвилин, віддерти її від скла та насолоджуватися результатом. І не забудьте зняти залишки пасти вологою ганчіркою.

Як безслідно зняти наліпку зі скла: 5 простих способів позбутися маркування
Як безслідно зняти наліпку зі скла: 5 простих способів позбутися маркування

Заморозка

Можна як і закинути необхідну річ у морозилку на деякий час, після чого зняти наліпку, так і точково прикласти лід – клей замерзне та маркування зніметься, не залишивши ані сліду.

Олія

Будь-яка олія теж є доволі дієвим засобом від наліпок. Нанесіть ватним диском олію на необхідну ділянку та лишіть “відкисати” на півгодини, після чого зніміть етикетку та помийте ділянку з мийним засобом.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?