На якому поверсі краще жити: ви будете здивовані і навіть схочете переїхати. Критерії вибору квартири

Багато покупців квартир і досі не бажають вкладатися у житло на першому і останньому поверхах. Як виявилося, це має бути не найголовнішим критерієм при виборі квартири.

Так, в часи Радянського Союзу було важко жити на цих поверхах: на першому було холодно взимку, та люди боялися крадіжок, а на останньому влітку було занадто жарко через життя під дахом. Що вже казати про постійно непрацюючі ліфти – як можна дотягти щось навіть на 5 поверх власноруч?

Але в сучасному світі, особливо в новобудовах, це вже не є такою великою проблемою, і покупцям квартир варто зосереджуватись на інших факторах при виборі житла. Але ми все одно розкажемо, які плюси жити на різних поверхах.

На якому поверсі краще жити: експерти назвали критерії вибору житла
На якому поверсі краще жити: експерти назвали критерії вибору житла

На якому поверсі краще жити

2-4 поверхи: в цих варіантах приваблює те, що не треба залежати від роботи ліфта. Також у квартирах на цих поверхах хороший тиск води і комфортний рівень освітленості.

5-10 поверхи: достатньо високо, щоб не чути шум з вулиці, а сходові майданчики набагато чистіші, ніж на перших поверхах – можна навіть тренуватися, піднімаючись та спускаючись по сходах на декілька поверхів. А ще плюсом є те, що квартири на цих поверхах трохи дешевші, ніж у попередньому варіанті.

На що звернути увагу перед покупкою квартири

Окрім банальної близькості до роботи/школи/дитячого садка, наявності поблизу зупинок публічного транспорту чи розвиненої інфраструктури для автомобілів важливо також дивитися на наявність ремонту, стан комунікацій, працездатність ліфта, розпитати про сусідів та керуючу компанію з обслуговування житлового фонду району, в якому ви збираєтесь купувати квартиру. Тому не варто повністю відмовлятися від осель на першому чи останньому поверхах – можливо, вони виграють по всім іншим критеріям.

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.