На якому поверсі краще жити: ви будете здивовані і навіть схочете переїхати. Критерії вибору квартири

Багато покупців квартир і досі не бажають вкладатися у житло на першому і останньому поверхах. Як виявилося, це має бути не найголовнішим критерієм при виборі квартири.

Так, в часи Радянського Союзу було важко жити на цих поверхах: на першому було холодно взимку, та люди боялися крадіжок, а на останньому влітку було занадто жарко через життя під дахом. Що вже казати про постійно непрацюючі ліфти – як можна дотягти щось навіть на 5 поверх власноруч?

Але в сучасному світі, особливо в новобудовах, це вже не є такою великою проблемою, і покупцям квартир варто зосереджуватись на інших факторах при виборі житла. Але ми все одно розкажемо, які плюси жити на різних поверхах.

На якому поверсі краще жити: експерти назвали критерії вибору житла
На якому поверсі краще жити: експерти назвали критерії вибору житла

На якому поверсі краще жити

2-4 поверхи: в цих варіантах приваблює те, що не треба залежати від роботи ліфта. Також у квартирах на цих поверхах хороший тиск води і комфортний рівень освітленості.

5-10 поверхи: достатньо високо, щоб не чути шум з вулиці, а сходові майданчики набагато чистіші, ніж на перших поверхах – можна навіть тренуватися, піднімаючись та спускаючись по сходах на декілька поверхів. А ще плюсом є те, що квартири на цих поверхах трохи дешевші, ніж у попередньому варіанті.

На що звернути увагу перед покупкою квартири

Окрім банальної близькості до роботи/школи/дитячого садка, наявності поблизу зупинок публічного транспорту чи розвиненої інфраструктури для автомобілів важливо також дивитися на наявність ремонту, стан комунікацій, працездатність ліфта, розпитати про сусідів та керуючу компанію з обслуговування житлового фонду району, в якому ви збираєтесь купувати квартиру. Тому не варто повністю відмовлятися від осель на першому чи останньому поверхах – можливо, вони виграють по всім іншим критеріям.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?