Впорається навіть дитина: простий лайфхак, щоб відкрити закрутку, якщо кришка міцно прикипіла до банки

Якщо кришка на вакуумній банці не піддається, не переймайтеся. Є кілька способів дістатися до вмісту консервації. Обирайте, який найбільше припаде вам до вподоби.

Гаряча вода

Як відкрити вакуумну кришку зі скляної банки

Найпростішою є можливість скористатися гарячою водою, але тільки не окропом. Налийте рідину в мисочку. Переверніть банку кришкою донизу й потримайте так кілька хвилин. Від високої температури кришка, розігрівшись, легко відійде від банки.

Фен

Можете не перевертати слоїк, а просто спрямувати на нього теплий струмінь повітря. Тільки зважте, що у таких умовах банка нагріється. Тож краще тримати її в рукавичках.

Ніж

Кінчиком леза піддіньте кришку й легенько поворушіть. Пролунає звук, коли вийде повітря. Це означає, що тепер банка легко відійде від скла. Тримайте банку рівно, щоб вміст не вилився на стіл чи підлогу.

Стукіт

Якщо постукати по столу тим місцем банки, де кришка сходиться з шийкою, це послабить заглушку, і вона легко зніметься. Тільки зважте, що надто багато сил докладати не треба, оскільки скло може розбитися.

Як відкрити вакуумну кришку зі скляної банки

Можете поставити банку на одну долоню, постукавши по кришці. Це дозволить відкрити її без проблем.

Скотч

Беріть липку стрічку не канцелярську, а будівельну. Можете також скористатися ізоляційною стрічкою. Обмотайте скотчем кришку, захопивши торці, залишивши вільним край, щоб звисав. Зробіть начебто ручку й потягніть за неї в бік, як має розкручуватися кришка. Слоїк піддасться і відкриється.

Розхитування

Переверніть слоїк на бік і покатайте по столу врізнобіч. При цьому тиск має здійснюватися на ребро кришки. Вона трішки розслабиться й легко відкриється з легким вихлопом.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?