Один факт, як подружити кота з собакою: поради, завдяки яким хвостики мирно житимуть в одній оселі

Існує думка, що ці тваринки – закляті вороги. Але існують дієві способи подружити котів та собак, завдяки яким улюбленці щасливо житимуть в одній оселі. Деталі у статті.

Напевно ви зустрічали сімейства, в яких “закляті вороги” не те що уживалися, а й ставали найкращими найкращими друзями. Якщо ви завжди хотіли завести і собаку, і кота, але боялися, що вони не потоваришують – ци поради для вас.

Доросла собака та кошеня

Найлегший з можливих варіантів, адже кошеня відкрите до спілкування до будь-кого, і легко піде на контакт з собакою.

  • Перед тим як знайомити кошеня з собакою, дайте йому освоїтися – виділіть окреме приміщення з усіма необхідними кошеняті речами, та не впускайте туди собаку.
  • Після того як малеча приживеться, можна помістити його в переноску та принести в приміщення з собакою – якщо пес відреагує агресивно, насваріть його, а спокійну поведінку заохочуйте смаколиками чи похвалою.
  • Після успішного знайомства собаки з переноски можна дати їй обнюхати кошеня з рук, але варто заради безпеки попросити когось тримати собаку на повідку. Так само – агресію засуджуйте, а спокійну реакцію заохочуйте
Як подружити кота з собакою: поради зоопсихологів
Як подружити кота з собакою: поради зоопсихологів

Також варто всіляко проявляти любов до собаки, щоб вона знала, що про неї не забули, і не ревнувала хазяїв до нового улюбленця. Ні в якому разі не лишайте собаку з кошеням наодинці без нагляду. Також не давайте коту лізти в миску до собаки.

Дорослий кіт та цуценя

Теж доволі простий варіант: варто лише дати коту “шляхи відступу”, де цуценя його не дістане.

Так само, виділіть окреме приміщення з особистими речами нового пухнастика та під час перших зустрічей тримайте цуцика на руках – він не має кидатися на кота та лякати його своєю активною поведінкою.

Якщо цуцик не полишає спроб погратися та поганятися за кішкою – відволічіть його та самі розважте нового улюбленця.

Як подружити кота з собакою: поради зоопсихологів
Як подружити кота з собакою: поради зоопсихологів

Доросла собака та дорослий кіт

Як і до цього, нову тваринку теж необхідно забезпечити окремою територією. Кішці варто до всього регулярно обрізати нігті, і виділити коробку чи переноску, до якої у собаки не буде доступу. Хвостатого “хазяїна”, будь то пес чи кіт, можете знайомити з новим другом, давши обнюхати його речі, або просто поклавши їх біля миски чи лежанки.

  • Дозвольте їм обнюхати територію один одного. Коли ви гуляєте з собакою, дозвольте коту вийти з кімнати і походити оселею. Аналогічно, коли кота немає вдома, дозволяйте собаці заходити в кімнату кота, щоб понюхати все.
  • Годуйте тварин спочатку в різних приміщеннях, але в зоні видимості одне одного. Поступово можете прибирати бар’єр у вигляді дверей та слідкувати за реакцією.
  • Перед знайомством обидва пухнастики мають бути розслаблені – ситі, вигуляні; кота можна додатково погладити чи дати заспокійлве. На “нейтральній” території помістіть кішку до переноски, а на собаку надіньте повідець, намордник за необхідності, і, ласкаво розмовляючи з ним, зайдіть до кімнати з кішкою. Дайте собаці обнюхати все, заохочуючи спокійну поведінку. За будь-якої агресії злегка натягніть повідець і віддайте сувору команду голосом. Перша зустріч повинна тривати кілька хвилин.
Як подружити кота з собакою: поради зоопсихологів
Як подружити кота з собакою: поради зоопсихологів

Подібні зустрічі проводьте якомога частіше, і як тільки поведінка обох нормалізується – можете діставати кішку з переноски та тримати на руках. Якщо хтось із вихованців нервується – терміново закінчуйте зустріч. Не давайте тваринам взаємодіяти без нагляду.

Правила дружного співмешкання

Тварини обов’язково їдять окремо, але мають бачити одне одного ­– можете поставити їх миски по різним куткам кімнати, або котячу розташувати на підвищенні.

Важливо щоб до знайомтва тварини звикли до запаху один одного ­– тому ми «підкидаємо» деякі їх речі до лежанки чи миски одне одного на початку.

Треба, щоб вихованці гралися поряд – один самостійно, а інший за вашої участі. Можна влаштовувати це в одній кімнаті, де тварини спокійно бачитимуть одне одного.

Коли ви пестите котика, можете покликати собаку і теж дати йому увагу чи ласощі.

З собакою працює тон голосу: якщо пес гавкає на кота — реагуємо суворим тоном, мирно нюхає або просто сидить поряд — хвалимо, даємо заохочення і гладимо.

Нові статті

Схожі статті

Стала другою матірʼю: чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков показав сина, якого вона виховувала, як рідного

Чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков, з яким вона прожила в законному шлюбі 10 років, до самої своєї смерті – має сина від першого шлюбу. Він розповів, як Руслана ставилась до хлопця.

Не холостяк, як думають всі: 50-річний Олексій Суханов розповів, хто є його обраницею і чим вона займається

Ведучий Олексій Суханов був одружений, але розлучився понад 8 років тому, незважаючи на це чоловік вже знайшов нову обраницю - хто вона така та як виглядає?

“Мої діти вдома”: Марічка Падалко не стримала емоцій від зустрічі з молодшою донькою, яку не бачила 1.5 роки

Телеведуча Марічка Падалко поділилась у соцмережах емоціями з приводу повернення додому молодшої доньки Катрусі. Дівчина не була вдома 1.5 роки і за цей час встигла наздогнати зіркову маму у зрості.

Закуска на всі випадки життя: як приготувати кабачки по-корейськи – розлетиться за 10 хвилин з вашого столу

Нереально смачна закуска на будь-яку пору року з простих інгредієнтів - ви будете в захваті: як приготувати кабачки по-корейськи. Покроковий рецепт.