Корисні поради: як зберігати капусту, щоб запаси не згнили за зиму – прості та дієві методи

Капуста не є надто вибагливим овочем, коли справа доходить до зберігання, але є нюанси. Ми підібрали декілька способив, як уникнути псування запасів – читайте далі у статті.

Найкращий варіант зберігання капусти протягом зими – це у підвалі. Зазначимо, що вологість не має перевищувати 80%, а температура має бути менше +5 градусів за Цельсієм. Але окрім цього на збереження капусти впливає ще кілька факторів.

Як заборонено зберігати капусту

Неправильно зберігати качани одне на одному, чи дозволяти їм торкатися одне одного – саме через це овочі починають гнити, і з часом на всіх з’являються чорні мокрі листки та пліснява. Отже, головне правило – не тримати качани капусти поряд (або, принаймні, контактувати один з одним).

Як правильно зберігати капусту протягом зими – поради дачників
Як правильно зберігати капусту протягом зими – поради дачників

Прості методи зберігання капусти

Можна розкласти качани капусти на дерев’яній полиці в один ряд, або ж підвісити, поклавши в овочеву сітку.

Також важливо, щоб капуста була сухою – тому збирати врожай варто не в мокру погоду. Якщо важко цього уникнути – просто ретельно просушіть капусту рушником.

Також спробуйте не відрізати весь качан перед зберіганням, а лишити сантиметри три – це теж допоможе зберегти овоч на довше.

Народні поради

Щоб прибрати вологу, люди здавна обгортали кожну капустину газетою, або зберігали в ящику з тирсою – але це, очевидно, не підходить для об’ємних запасів.

Також наші предки використовували незвичний спосіб – у глині. Качан підв’язували на мотузку та опускали в глину середньої густини та давали обсохнути, після чого підвішували у підвалі чи погребі. Так капуста зберігалася довше та була захищена від плісняви.

Ці всі способи можна осучаснити. Зараз достатньо лише обгорнути капустину в харчову плівку та зберігати на полиці разом з іншими овочами або консервацією.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?