ТОП-5 + один домашній засіб, що з легкістю виведе плями від дезодоранту: ваші футболки будуть як нові

Багато хто стикався з білими плямами від дезодоранту, які не відпираються машинкою. Але не спішіть викидати такий одяг: ми підібрали для вас найдієвіші способи вивести забруднення в домашніх умовах.

Особливо ця проблема стосується дезодорантів у формі стіків – сліди від них ніби “в’їдаються” в тканини і лишають слід, що схожий на виск. І це не залежить від якості чи ціни дезодоранту – вони не виступають гарантією того, що засіб не забруднить ваш одяг. Рекомендуємо вам спробувати 6 домашніх засобів, які позбавлять вас від цієї проблеми

Сік лимона

Лимонний сік не допоможе вивести застарілі плями, а от зі свіжими слідами точно справиться. Перед застосуванням лимонного соку на чорному та кольоровому одязі перевірте на непомітному місці, чи не знебарвить засіб ваш одяг. Якщо ні – сміливо вичавлюйте половинку лимона на слід та лишіть “відкисати” протягом 10 хвилин, після чого прополощіть річ у холодній воді.

Як видалити плями дезодоранту з одягу: народні методи
Як видалити плями дезодоранту з одягу: народні методи

Капронові панчохи

Незвичний метод, але на диво працює: потріть висохлий слід дезодоранту клаптиком капронової тканини, наприклад, не потрібними колготами чи панчохами. Від цього пляма зникне з одягу без зайвих зусиль.

Господарське мило

Натріть невелику кількість мила на грубій тертці та розчиніть у мисці теплої води. Перед зануренням у мильну воду, натріть плями від дезодоранту залишком господарського мила, і замочіть у розчині на півгодини. Після цього просто ретельно прополощіть річ від мила.

Як видалити плями дезодоранту з одягу: народні методи
Як видалити плями дезодоранту з одягу: народні методи

Мийний засіб для посуду

Те, що ми шукаємо – гліцерин у такому засобі. Він і є рушійною силою при видаленні плям дезодоранту, а також поту. Нанесіть мийний засіб товстим шаром на пляму і лишіть “відкисати” на півгодини або більше – спирайтеся на давність плями. Після цього виперіть річ у машинці або власноруч.

Аспірин

Шипуча таблетка легко справляється з забрудненнями від дезодоранту та не шкодить тканині. Розчиніть 2 «шипучки» у 70 грамах прохолодної води та нанесіть на плями, потріть їх щіткою та лишіть на 3 години.

Оцет

Ще один засіб, який справляється зі слідами дезодоранту, а також поту. Проте варто утриматися від використання цього засобу на білому одязі – він залишить нові плями. Щоб вивести пляму, просочіть ватний диск у столовому оцті (9%) та дайте плямі всотати його. Дайте засобу попрацювати хвилин 10 і виперіть річ.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?