Один факт, як загустити начинку для пиріжків, щоб вона не витікала: прості та дієві поради

Часто господині скаржаться на те, що начинка для пиріжків витікає при готуванні. Особливо сильно цим "грішать" фруктові, ягідні начинки та повидло. Ми знаємо, що з цим робити.

Вирішень цієї проблеми декілька, але всі можна поділити на дві групи: покращити тісто, щоб воно міцніше трималося, і загустити начинку. Спробуйте всі та виберіть найкращий для себе!

Що робити з тістом, щоб не витікала начинка з пиріжків

Дуже важливо після того, як ви розкачали тісто, дати йому постояти декілька хвилин і повернутися в більш розслаблений стан. Це допоможе краще скріпити краї, та насипати начинки стільки, скільки хочеться – адже тепер тісто краще тягнеться. Тоді ваші смаколики не розлізуться при випіканні та не втратять цінної начинки.

Що робити, щоб із пиріжків більше не витікала начинка: поради кулінарів
Що робити, щоб із пиріжків більше не витікала начинка: поради кулінарів

Бабусин метод, який завжди допомагав скріпити краї тіста. Просто змастіть необхідні краї водою, і спокійно викладайте ягоди чи фрукти. Також переконайтеся, що тісто у місці “шва” не змащене олією. Завдяки цьому пиріжки надійно з’єднаються і спечуться як слід.

Також часто начинка витікає через те, що всередині скупчується багато випареної рідини та повітря, якому нема куди вийти. Щоб попередити таку неприємність, перед тим, як відправити пиріжки до духовки, проколіть тісто виделкою, змащеною олією, в декількох місцях.

Що робити з начинкою, щоб вона не витікала з пиріжків

Найкращий згущувач – це кукурудзяний крохмаль. На 200 грамів начинки достатньо 5-7 грамів крохмалю, попередньо розчинений у воді на повільному вогні. Можете замінити на картопляний крохмаль, манку чи борошно.

Також підійдуть крихти печива – на склянку варення всього 2-3 пісочних печива. Також з цією функцією добре справляються перемелені вівсяні пластівці. Навідміну від крохмалю, ці два інгредієнти додають цікавого смаку пиріжкам.

Що робити, щоб із пиріжків більше не витікала начинка: поради кулінарів

Якщо ви готуєте не солодкі пиріжки – ідеально підійдуть панірувальні сухарі без добавок. Просто додавайте їх до начинки, поки вона не набуде ідеальної густоти.

Нові статті

Схожі статті

Стала другою матірʼю: чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков показав сина, якого вона виховувала, як рідного

Чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков, з яким вона прожила в законному шлюбі 10 років, до самої своєї смерті – має сина від першого шлюбу. Він розповів, як Руслана ставилась до хлопця.

Не холостяк, як думають всі: 50-річний Олексій Суханов розповів, хто є його обраницею і чим вона займається

Ведучий Олексій Суханов був одружений, але розлучився понад 8 років тому, незважаючи на це чоловік вже знайшов нову обраницю - хто вона така та як виглядає?

“Мої діти вдома”: Марічка Падалко не стримала емоцій від зустрічі з молодшою донькою, яку не бачила 1.5 роки

Телеведуча Марічка Падалко поділилась у соцмережах емоціями з приводу повернення додому молодшої доньки Катрусі. Дівчина не була вдома 1.5 роки і за цей час встигла наздогнати зіркову маму у зрості.

Закуска на всі випадки життя: як приготувати кабачки по-корейськи – розлетиться за 10 хвилин з вашого столу

Нереально смачна закуска на будь-яку пору року з простих інгредієнтів - ви будете в захваті: як приготувати кабачки по-корейськи. Покроковий рецепт.