ТОП-6 + одна ознака, яка вказує на те, що сосиски виготовлені з натурального м’яса: колір, запах та інші

М'ясні напівфабрикати у вигляді сосисок – не кращий варіант їжі. І якщо ви все ж вирішили побалувати себе цим продуктом — обирайте його за декількома критеріями. Пропонуємо їх до уваги читачів.

Сосиски високої якості можна відрізнити в магазині за декількома критеріями.

Зовнішній вигляд

Сосиски в магазинах продають в поліетиленовій оболонці. Огляньте її перед покупкою. Вона повинна бути сухою, не ушкодженою, гладенькою та чистою. Зморщена оболонка свідчить, імовірно, про те, що під час виготовлення була порушена технологія виготовлення. Ще одна причина — термін вживання продукту перевищено. Оболонка в якісних сосисках – щільна та добре прилягає до м’ясного виробу.

Колір м’ясного виробу

Колір сосисок повинен бути блідим
Колір сосисок повинен бути блідим

Якісні сосиски — блідого кольору. Червонуваті чи яскраво-рожеві сосиски — продукт, в якому, імовірно, забагато барвника. Темний колір м’ясного виробу свідчить, що в ньому багато консервантів.

Текстура

М’які сосиски зазвичай містять багато білкових компонентів. Перед покупкою на сосиску варто натиснути і подивитись, чи відновить вона форму. Якщо залишилася вм’ятина – цей продукт краще не брати.

ДСТУ

Сосиски, виготовлені за нормами ДСТУ — вищого сорту. Вони на 100% виготовлені з натурального м’яса (яловичина, свинина) та інших натуральних інгредієнтів: сала, молока, вершків, сиру та інших компонентів.

В продажу є й сосиски першого сорту, які можуть містити певну кількість інших видів сировини. Але основна сировина вищого ґатунку складає не менше 70%.

Розріз

Сосиска високої якості на розрізі — сірувато-рожева. Зайвої пухкості в неї бути не повинно. Якщо при розрізі м’ясний виріб має в середині порожнечу або ж крупиці в складі — це вказує на високу місткість води в продукті.

Смак та запах

Якісні сосиски добре пахнуть, мають аромат прянощів. Цей продукт не повинен бути солонуватим, солодким або гірким. Їх смак повинен бути м’ясним і добре вираженим. Бажано, щоб у складі сосисок були присутні натуральні прянощі. Не повинно бути стороннього присмаку. Також не бажано, щоб продукт був пересоленим.

Процес приготування

Якість сосисок можна визначити під час приготування. Вони не повинні розбухати та розвалюватись. Якщо це сталось – це означає, що в їх складі є забагато крохмалю.
Якщо сосиска зморщується під час приготування в мікрохвильовці — в ній забагато добавок чи води. Під час відварювання сосисок вода забарвилася рожевим кольором — в такому продукті багато барвника. Такий виріб в їжу краще не вживати.

Нові статті

Схожі статті

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?

“Зі смартфоном в руках і телефонною книжкою в зошиті”: 55-річна Інна Білоконь вперше показала маму

Інна Білоконь – українська акторка, яка стала відомою завдяки ролі мами Вєрки Сердючки. В самої Інни Вікторівни в реальному житті також є мама. Днями артистка показала, як виглядає ця жінка.