Корисний лайфхак для зимової погоди: чим краще змастити підошву взуття, щоб воно не ковзало в ожеледицю?

Погода вже побавила українців великим снігом, а найближчим часом синоптики знов обіцяють погіршення погодних умов. Щоб зустріти справжню зиму у всеозброєнні — почніть готуватись до неї вже зараз.

Підготовка до зими складається з різних етапів. Хтось запасається дровами, дехто — шукає обігрівачі та теплі ковдри. Якщо ви все ж плануєте виходити на вулицю під час зимових холодів — заздалегідь підготуйте своє взуття до зимової погоди і ожеледиці на дорогах.

Слизький лід може стати причиною втрати рівноваги і травм, якщо підошва взуття не забезпечує достатнього зчеплення. Щоб запобігти неприємним ситуаціям — обробіть підошву взуття завчасно спеціальним захисним покриттям.

Щоб взуття не ковзало під час ожеледиці — скористайтесь звичайним суперклеєм.

По-перше — очистіть підошву взуття від бруду та знежирте її. В якості альтернативи можете використовувати епоксидну смолу або ж гарячий клей.

Далі — покрийте цим составом усі виступаючі частини черевика. Можете не турбуватись — клей точно не пошкодить поверхню підошви.

Суперклей - дієвий засіб проти ковзання підошви взуття під час ожеледі
Суперклей – дієвий засіб проти ковзання підошви взуття під час ожеледі

Поки клейова маса ще не застигла — посипте її зверху піском або ж сіллю. Рештки – струсіть. З таким захистом ваше взуття точно не буде ковзати.

Звичайно, надовго сольового шару на підошві не вистачить. Під час ходьби він буде стиратися і тому, за необхідності — процедуру з суперклеєм і сіллю чи піском можна буде повторити.

Також існують й інші засоби захисту підошви від ковзання. Наприклад – тканинний лейкопластир. Його рулончик можна придбати у будь-якій аптеці. В залежності від розміру вашої стопи — відріжте від загального рулону лейкопластиру декілька шматочків довжиною по 3-4 см — кожен. Далі — приклейте до сухої та чистої підошви взуття хрест-навхрест.

Лейкопластир проти ковзання підошви
Лейкопластир проти ковзання підошви

Такий спосіб підійде для сухої та морозної зими. А ось під час сльоти він не буде дієвим, бо пластир від високої вологи відразу відвалиться.

Залізні набійки — ще один дієвий засіб захисту від падіння під час ожеледиці. Мініатюрна деталь, що вмонтована в каблук — допоможе надійно зафіксувати стопу навіть на дуже слизькій поверхні. Правда, під час ходьби такий каблук буде дзвінко цокати, але якщо стійкість на крижаній поверхні для вас в пріоритеті – можете використати саме цей метод.

Не слизька підошва завжди має більш глибокий протектор. Якщо у вашій парі взуття він поглиблений недостатньо — цю ситуацію зможе виправити майстер з ремонту взуття. Поглиблення протектора — метод дієвий, але використати його можна не завжди. Наприклад, для тонкої підошви він точно не підійде, бо вона просто пошкодиться і лопне.

Льодоступи або льодоходи зараз продаються на кожному куті. За бажанням можна знайти зразки як для великого чоловічого взуття, так і для маленького жіночого чи навіть дитячого.

Конструкція льодоступів має вигляд гумових лямок з шипованими насадками, що розташовані в центрі. За допомогою гумових лямок льодоступ фіксується на п’яті і носку зимового взуття.

Широка частина з шипами розміщується посередині стопи. Це кращий спосіб проти ковзання взуття у великі морози та під час ожеледі.

Нові статті

Схожі статті

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.

Холостяк, як знають всі: 74-річний Михайло Поплавський не завжди був самотнім – хто були його жінки

Михайло Поплавський завидний холостяк, але так було не завжди - що відомо про бурхливе особисте життя співочого ректора, який двічі був одружений.

Маркетологи від Бога: в Україні продають щасливе ліжко для тих, хто й досі шукає діточок в капусті

Українські продавці виходять на новий рівень і створюють унікальні оголошення. Вони відразу привертають увагу своєю неабиякою креативністю. Наприклад ось це – про чарівне ліжко.