Один факт, як і коли треба поливати орхідею, щоб вона не гнила та не всохла: поради досвідчених господинь

Всі знають, що орхідеї – неймовірно красиві, але і вибагливі рослини. Неправильний режим поливу може призвести до купи проблем. Далі у статті ми розкажемо, як цього уникнути.

Дуже важливо не зволожувати ґрунт орхідеї подаднормово – постійна волога у горщику спровокує гниття коренів, до чого рослина і без того схильна. Але і сухість небажана – коріння всихає та більше не живить рослину. Дуже важко вгадати, як і коли треба поливати орхідею, тому ми і ділимося з вами своєрідною “шпаргалкою”.

Орхідея одразу дасть вам знати, коли ви недостатньо чи занадто сильно поливаєте її. Здорове коріння має бути твердим та покритим білим пухом, а листя – блискучим та рівномірно забарвленим у зелений колір. Якщо коріння м’яке та коричневе а листя мляве та жовте – ви занадто часто поливаєте квітку, а якщо коріння сухе та зморщене, а листя зморшкувате та зів’яле – орхідеї терміново необхідна живильна волога.

З якою частотою треба поливати орхідею взимку

З приходом зими температура повітря падає не лише на вулиці, а і в приміщенні. За таких умов орхідея не так сильно потребує додаткового зволоження, тому достатньо буде поливати її один раз на два тижні або 10 днів.

Квітникарі розповіли секрет по догляду за орхідеєю: коли та як поливати
Квітникарі розповіли секрет по догляду за орхідеєю: коли та як поливати

Ніколи не буде зайвим перевірити вологість субстрату власноруч. Для цього занурте палець чи дерев’яну паличку вглиб ґрунту на сантиметрів 5. Якщо після 2-3 см від поверхні субстрат вже сухий – час полити улюбленурослину.

Як правильно поливати орхідею

Для орхідей аарто використовувати м’яку воду кімнатної температури. Якщо підігріти її легко, то нейтралізувати твердість можна додаванням кальцинованої соди – приблизно 2/10 чайної ложки на літр води.

Поливайте рослину достатньою кількістю води так, щоб вода повністю промочила ґрунт, після чого злийте надлишки з піддону.

Взимку, коли повітря сухіше від опалення, варто також бризкати воду на орхідею з пульверихатора. Але не перестарайтесь – листя не має бути постійно вологим, це може підвищити ризики розвитку грибкових захворювань.

Нові статті

Схожі статті

Стала другою матірʼю: чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков показав сина, якого вона виховувала, як рідного

Чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков, з яким вона прожила в законному шлюбі 10 років, до самої своєї смерті – має сина від першого шлюбу. Він розповів, як Руслана ставилась до хлопця.

Не холостяк, як думають всі: 50-річний Олексій Суханов розповів, хто є його обраницею і чим вона займається

Ведучий Олексій Суханов був одружений, але розлучився понад 8 років тому, незважаючи на це чоловік вже знайшов нову обраницю - хто вона така та як виглядає?

“Мої діти вдома”: Марічка Падалко не стримала емоцій від зустрічі з молодшою донькою, яку не бачила 1.5 роки

Телеведуча Марічка Падалко поділилась у соцмережах емоціями з приводу повернення додому молодшої доньки Катрусі. Дівчина не була вдома 1.5 роки і за цей час встигла наздогнати зіркову маму у зрості.

Закуска на всі випадки життя: як приготувати кабачки по-корейськи – розлетиться за 10 хвилин з вашого столу

Нереально смачна закуска на будь-яку пору року з простих інгредієнтів - ви будете в захваті: як приготувати кабачки по-корейськи. Покроковий рецепт.