Як швидко продезінфікувати кухонну доску і видалити всі запахи: ТОП-3 лайфхаки, які дуже прості у виконанні

Якщо ваша обробна дошка на кухні після використання пахне рибою, цибулею чи ще чимось - обов'язково обробіть її одним із наступних дієвих методів. Запропоновані засоби продезінфікують її поверхню.

Прості та дієві засоби проти ковзання підошви на взутті під час зимової ожеледиці. Вони є в кожній оселі і коштують копійки.

Засоби для дезінфекції обробної дошки: перекис водню та сік лимона
Засоби для дезінфекції обробної дошки: перекис водню та сік лимона

Перекис водню

Засоби для дезінфекції кухонної дошки: перекис водню
Засоби для дезінфекції кухонної дошки: перекис водню

Розчин з перекису водню для обробки кухонної дошки роблять наступним чином. Рівні пропорції перекису водню та води ретельно перемішують в пульверизаторі. Далі його розпилюють на обробну дошку таким чином, щоб уся поверхня була їм покрита. Перекис водню діє як потужний дезінфікуючий засіб та ефективно видаляє з дошки усі бактерії.

Оцет

Засоби для дезінфекції кухонної дошки: оцет
Засоби для дезінфекції кухонної дошки: оцет

Оцет — традиційний засіб для знищення запаху оселедця, свіжої риби або цибулі. Його теж, як і перекис водню, слід розвести з теплою водою у рівних частинах у раковині або ж окремому тазу. Після приготування розчину в нього занурюють забруднену дошку і залишають на 10-15 хвилин.

Кислотність оцту не тільки знищує усі бактерії, але й розчинює залишки їжі. Після замочування дошку ополіскують теплою водою та добре витирають рушником.

Свіжий сік лимону

Перед застосуванням наступного засобу цілий лимон розрізають навпіл і віджимають із нього сік на обробну дошку. Природна кислотність лимону допомагає знищити усі бактерії та ефективно видаляє будь-які неприємні запахи.

Лимонний сік після нанесення залишають на дошці на 10-15 хвилин, а потім — змивають чистою проточною водою.

Нові статті

Схожі статті

Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.