ТОП-3 методи, які ніколи не захистять ваше взуття від ковзання: навіть не намагайтесь їх використовувати

Зима – час снігових хуртовин та дуже слизької ожеледиці. Щоб вистояти посеред великого льоду — люди змащують взуття різними засобами. Але деякі з них зовсім не працюють. Про них і розповімо далі.

Поради щодо зменшення ковзкості взуття взимку доволі цікаві і різноманітні. Серед них є такі, що дійсно допомагають і роблять підошву менш ковзкою. Ось, наприклад — льодоступи, які зараз можна придбати у багатьох магазинах. Оригінальний метод — натягнути поверх взуття шкарпетки. Він, насправді, може врятувати — але не надовго. Бо шкарпетки швидесенько вкриються дірочками і підошва знов почне ковзати. Та й виглядати вся ця картина буде зі сторони доволі кумедно.

В той же час існують і такі методи, які не зможуть допомогти проти ковзання взуття, як би їх не радили усілякі сумнівні експерти. Наводимо їх нижче.

Лак для волосся

Лак для волосся від ковзання не врятує
Лак для волосся від ковзання не врятує

Дехто з псевдоекспертів радить перед виходом на зимову ковзанку обробити підошву взуття лаком для волосся. Мовляв, рясненько полийте її лаком — і на слизькій вулиці точно не впадете. Але, як показує практика — цей засіб не допомагає під час ожеледиці. Тож, не варто псувати своє взуття лаком в надії на те, що воно ковзати не буде. Це все одно не спрацює.

Сира картопля

Картопля проти ковзання підошви на взутті – не діє
Картопля проти ковзання підошви на взутті – не діє

А ось ще один метод, який деякі люди вважають ефективним проти ковзкості підошви — сира картопля, розрізана навпіл. Нею, згідно з порадами, треба натерти підошву перед виходом на вулицю. Та ось, ні густа картопляна маса, ні картопляний сік ніяким чином не зможуть захистити підошву вашого взуття від ковзання. Єдине, що ви зможете отримати від цієї процедури — це білі та некрасиві розводи від крохмалю, якого в будь-якій картоплі — вдосталь.

Тертка

Тертка не зробить підошву взуття менш ковзкою
Тертка не зробить підошву взуття менш ковзкою

Третій міф щодо зменшення ковзкості підошви взимку пов’язаний з розповсюдженим у домашньому господарстві інструментом — терткою. Вважається, що після натирання нею підошва перестає ковзати. Але насправді це не так. Цей метод лише безнадійно зіпсує ваше взуття — тож, не використовуйте його.

 

Нові статті

Схожі статті

Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.