Слимаки підуть з погрібу за одну ніч: простий засіб проти шкідників, який зможе зробити навіть дитина

Слимаки — це підступні шкідники, які додають клопоту як влітку — на грядках, так і зимою — в льохах та погребі. Розповідаємо, як прогнати цих шкідників всього за одну ніч.

Слимаки — дуже підступні і ненажерливі шкідники, які доставляють чимало клопоту городникам як влітку, так і взимку. Якщо в теплу пору року слимаки паразитують на городі і псують розсаду культурних рослин або ж квіти у квітниках — то зимою вони перебираються до погреба. Саме там для них складається волога і відносно тепла середа, а крім того – є чудова можливість поласувати коренеплодами, що покладені до погреба на довготривале зберігання.

Слимаки підуть з погріба завдяки цьому засобу
Слимаки підуть з погріба завдяки цьому засобу

Оскільки погріб — це місце зберігання продовольчих продуктів, овочів, фруктів і консервації, там краще не використовувати агресивні хімічні препарати для боротьби зі слимаками. Але зовсім не боротися з цими шкідниками – теж не варіант.

Проти слимаків у погребі існує доволі проста пастка, яку зможе зробити навіть маленька дитина. Вона ідеально спрацює, якщо слимаків у погрібі живе небагато. Відловити їх можна всього лише за одну ніч і для цього знадобиться звичайна клейонка.

Перед початком відлову підійміть на верхні полички усі продукти (овочі, фрукти, банки з консервацією). Далі — застеліть підлогу у погребі поліетиленовою клейонкою. Під нею дуже швидко сформується тепла та волога середа, на яку слимаки підуть, як ведмеді на мед. На ранок вам залишиться лише зібрати цих шкідників та винести за межі присадибної ділянки.

Для більшої надійності можете насипати під клейонку звичайної кукурудзяної муки. Шкідники її дуже полюбляють, але пересуватись по ній точно не зможуть. Тому можете бути певні — з-під клейонки слимаки точно нікуди не дінуться.

Як прогнати слимаків з погріба: дієвий засіб
Як прогнати слимаків з погріба: дієвий засіб

Звичайно, найкращий варіант — зовсім не допускати появи слимаків у погребі. Пам’ятайте, що ці шкідники приходять лише у вологу та теплу середу. І тому в міжсезоння намагайтесь просушувати та регулярно провітрювати погріб. А ще — облаштуйте там надійну систему вентиляції.

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.