Обережно, бурульки! Як вберегтися від падіння снігу та бурульок з дахів: незвичайні способи і методи

Зима у нас зазвичай дуже нестабільна – то мороз, то відлига. Звісно, це спричинює появу бурульок, які здатні відриватися й пікірувати вниз. Розберімося, як уникнути подібного зіткнення.

Температурні гойдалки сприяють утворенню крижаних брил на виступах будинків, дахах, великих деревах. Тож дуже уважно ставтеся до вибору місця для паркування автівки. Якщо є загроза падіння снігу чи льоду, в жодному разі не залишайте машину в такому небезпечному місці.

Та й самим, коли покинули транспортний засіб, слід бути дуже уважними й дивитися не лише під ноги, але й підіймати голову догори. Подивіться, чи немає загрози прильоту льодяного наросту з будинку чи високого дерева. Добре, якщо взимку є можливість простувати вулицею, віддалившись від будь-яких споруд на 3-5 м. Тільки такий маршрут можна вважати безпечним.

Як убезпечитися від бурульок

Окрім зору підключайте ще й слух. Щойно почуєте підозрілий шурхіт, знайте – задирати голову вже пізно. Зупинятися на місці чи бігти вперед теж не варто. Краще притиснутися до стіни будівлі якнайближче. Таким чином є шанс врятуватися завдяки піддашку.

Гуляти вулицею з дитиною у місцях звисання бурульок – погана ідея. Навіть якщо ви не бачите льодяних наростів, з даху може впасти лавиною купа снігу й покалічити, а то й призвести до незворотного. Тож обирайте для перебування на свіжому повітрі з малечею відкриті ділянки.

Як убезпечитися від бурульок

Трапляється, що біля будинків, в яких є загроза осипання льоду чи снігу, встановлюють огородження. Зазвичай, обтягують небезпечне місце стрічкою. Не треба заходити за межі цих обмежень. Краще зробити крюк і обійти небезпеку, аніж втрапити у халепу з сумними наслідками.

Якщо побачили бурульки на будівлі, звертайтеся до балансоутримувача будинку з вимогою позбавитися від небезпечних льодяних брил. Бережіть себе!

Нові статті

Схожі статті

Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.