ТОП-3 + одна ознака, яка вказує на те, що масло виготовлено з натуральних вершків: колір, запах та інші

Якщо ви придбали вершкове масло та маєте сумніви щодо його якості і натуральності — влаштуйте цьому продукту перевірку. Для цього існує декілька способів. Розповідаємо про них далі.

Вершкове масло — продукт, який завжди вживають у повсякденному житті чимало українців. Але його якість не завжди може бути високою. Якщо ви хочете перевірити придбане вершкове масло на натуральність — пропонуємо 4 способи це зробити.

Метод № 1: спробувати на смак

Спробуйте вершкове масло на смак: натуральне має молочний присмак
Спробуйте вершкове масло на смак: натуральний продукт має молочний присмак

Найбільш простий та дієвий спосіб, адже смачне і солоденьке поганим не буває. Якщо вершкове масло виготовлене з натуральних продуктів — воно на смак буде дуже схожим на справжнє коров’яче молоко або вершки. Якщо до молочного смаку домішуються сторонні присмаки — не купуйте продукт, бо це – підробка.

Метод № 2: покласти вершкове масло у морозильну камеру

Для реалізації цього методу достатньо витратити 1 годину вільного часу. Покладіть на цей час вершкове масло до морозильної камери. Через 60 хвилин дістаньте продукт і спробуйте його нарізати. Про високу якість свідчить велика крихкість масла. Під час нарізання натуральний продукт завжди розкришується.

Метод № 3: кинути шматочок масла в окріп

Відріжте невеличкий шматочок вершкового масла і киньте його до киплячої води. Тепер подивіться – якщо вода стала каламутною, то ви придбали підробку. Також не справжнє вершкове масло формує щільну плівку жиру на поверхні води. А спред взагалі в окропі не розчиняється.

Метод № 4: розтопити на пательні

Якщо під час розтоплення масло починає чадіти — це означає, що воно не натуральне. Про підробку свідчить і неприємний аромат під час обжарювання. Натуральне ж масло після розміщення на розігрітій пательні виділяє приємний молочний аромат. На його поверхні формується характерна пінка.

А ще до розтопленого вершкового масла можна додати краплю йоду. В натурального продукту після цього ніякої реакції на йод не буде і пляма зникне за декілька годин.

Про підробку свідчить зміна кольору масла. Воно після додавання йоду стає бурим.

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.