Підняти градус в оселі можливо: достатньо наклеїти плівку на вікна – покрокова інструкція, як утеплитися

Ворог постійно обстрілює Україну, тож будь-якої миті можуть розпочатися проблеми з постачанням електроенергії, а значить, і з опаленням. Слід подбати, аби втримати якомога більше тепла.

Синоптики обіцяють морозний грудень, тому поки ще є трішки часу, подбайте про тепло у квартирі, яке несамовито виходить крізь вікна. Допоможе перепинити доступ холоду крізь скло в середину звичайна харчова плівка.

Її теплоізоляційні властивості спроможні зберігати градуси в кімнаті незалежно від того, які встановлено рами – пластикові чи дерев’яні. Плівка виступить ще одним додатковим склом, ставши на заваді потокам холодного повітря.

Харчова плівка на вікнах збереже тепло в оселі

Врахуйте, що клеїти плівку до скла неефективно. Між вікном та додатковим шаром має бути простір. Так на склі не утворюватиметься конденсат, а значить, не з’являться грибок та цвіль.

Для роботи підготуйте фен та скотч. Він має бути двостороннім. Першим ділом обклейте периметр вікна скотчем. Далі беріться до плівки. Акуратно розправляйте, підклеюючи зверху донизу, фіксуючи краї на рамі.

Харчова плівка на вікнах збереже тепло в оселі

Обов’язково натягніть матеріал, бо якщо залишаться складки, буде видно додатковий шар. Плівка в жодному разі не повинна торкатися скла. Якщо під час роботи виникли нерівності, попрацюйте феном.

Харчова плівка на вікнах збереже тепло в оселі

Під дією теплого струменю повітря плівка має розгладитися остаточно. Залишки, що стирчать, обережно обріжте за допомогою канцелярського ножа. Як бачите, все робиться доволі просто. На це не потрібно витрачати багато часу. Натомість ефект буде помітним відразу, щойно закінчите обклеювання вікон.

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.