Прання, прибирання, миття посуду заміняє фітнес: експерти порахували, скільки калорій забирає домашня робота

Деякі представниці чарівної статі намагаються багато часу проводити в спортзалі заради отримання привабливих форм. Натомість турботи по господарству можуть стати чудовою альтернативою.

Вдома завжди накопичується чимало роботи. Тож аби не мучитися з поїздками до спортзалу та очікуваннями в дорожніх пробках, краще витрачати калорії з користю, не виходячи за поріг власної оселі.

Якщо поставитися до прибирання з усією серйозністю, то й не помітите, як втрачатимете зайві кілограми. Ще й користь отримаєте – чистоту та лад. Отже, починаємо накачувати м’язи просто вдома.

Скільки калорій забирає прибирання у квартирі

Якщо ви у фітнес-центрі осідлали тренажерну доріжку і тупцюєте по ній цілу годину, витратите близько 300-400 калорій. Рівно стільки ж загубите, миючи підлогу й займаючись прибиранням на кухні.

Головне в цій справі – робити вправи з пилосмоком чи шваброю регулярно. Кожного дня виділяйте пів години на наведення ладу у квартирі, і ніякий фітнес вам більше не знадобиться.

Скільки калорій забирає прибирання у квартирі

Розподіліть навантаження на цілий тиждень – в один день витираєте пил не лише зі столу та меблів, але й залазите в різні нишпорки, як то люстра чи поверхня шаф на кухні. Наступного дня вимийте підлогу в усіх кімнатах, витративши 80 калорій. Намітьте миття вікна, наведення ладу в кухонній шафці.

Ще один день можна виділити на очищення від крапель душової кабінки. Іншим разом візьміться очищати крани та решту сантехніки. Не забувайте про необхідність знімати павутину зі стелі. Кахельна плитка теж час від часу потребує вашого втручання.

Від таких вправ ви не лише втрачатимете калорії, але й даватимете навантаження на м’язи рук, плечей, кистей. Кухня для схуднення є справжнім клондайком. Миючи посуд, ви втрачаєте до 150 калорій. А там ще є купа іншої роботи.

Навіть якщо збирається прати білизну, зможете витратити 50 калорій, адже доведеться розбирати брудні речі за кольором, присідати, щоб завантажити барабан. Потім діставати випране та відправляти на сушку. Після всього речі треба ще й по місцях у шафу розкласти.

Нові статті

Схожі статті

“Повільніше, пане господарю”: вчені розповіли власникам собак, як правильно спілкуватись із песиком

Нещодавно вчені оприлюднили результати дослідження, метою якого було дізнатись особливості комунікації людей та собак. Як же господарю спілкуватись із песиком, щоб він його розумів краще?

Були і зради, і розлучення: заплутана історія кохання Юрія Нікітіна та Горбачової – дали одне одному шанс

Юрій Нікітін і Ольга Горбачова давали одне одному шанс кілька разів та все ж таки любов перемогла і попри тривалу паузу, вони знову зійшлись - як починався їхній роман?

“Став банкрутом”: відомий блогер розкрив всі карти щодо фінансів 51-річного Олега Винника – весь в боргах

Тепер стало зрозуміло, чому Олег Винник вирішив повернутись на музичну сцену - відомий блогер приголомшив новиною, що у співака немає на що жити.

3 дівчинки, 3 хлопчика: зіркові мами, у яких народжуються діти однієї статі – Осадча, Ребрик, Решетнік

В українському шоу-бізнесі є зіркові батьки, в яких народжуються діти однієї статі. Розповідаємо, в кого із знаменитих українців вдома – одні принцеси, а хто виховує одних козаків.