Навіщо досвідчені господині кладуть до прального порошку сіль, перець та олію – відповідь вас вразить

Народні методи покращення прання дуже потрібні – адже дозволяють зекономити на дорогих засобах та гарантують не гірший результат. Про застосування перцю, олії та солі читайте далі у статті.

Навіщо прати речі з додаванням олії, перцю та солі? Ми ж не готуємо у пральній машинці вечерю. Але як виявилося, додавання цих продуктів до мийного допоможе машинці справитися з доволі популярними проблемами.

Навіщо додавати чорний перець до прання

Ця духмяна приправа допоможе вашим речам надовше зберегти яскравий колір. Достатньо лише чайної ложки меленого перцю до відсіку із “зірочкою” чи “квіткою”, та запустити цикл прання на холодній температурі. Ви після першої ж спроби помітите, наскільки яскравішим став колір речей. Це також допоможе повернути темні відтінки джинсам та футболкам.

Навіщо додавати сіль, перець та олію до прання
Навіщо додавати сіль, перець та олію до прання

Як використовувати соняшникову олію

Вам знайома проблема жорсткості речей після декількох циклів прання? Особливо сильно цим “грішать” рушники та постільна білизна. Щоб виправити це, влийте до барабана трохи соняшникової олії та запустіть звичайний цикл прання. Вона не лише пом’якшить вашу дорогоцінну білизну, а і нейтралізує будь-який неприємний аромат.

Також, змішавши олію, соду та натерте господарське мило в гарячій воді, ви отримаєте дуже дієвий домашній плямовивідник. Таким розчином можна точково боротися з забрудненнями, або ж у більшій кількості замочити одяг на 8-10 годин, щоб додатково знищити будь-які запахи. Не забувайте час від часу перемішувати одяг в такому засобі, і коли сплине час, прополощіть та виперіть його у пральній машинці.

Навіщо додавати сіль, перець та олію до прання
Навіщо додавати сіль, перець та олію до прання

Навіщо господині додають сіль до прання

Сіль – аналог кондиціонеру для прання: після неї будь-яка річ стане шовковистою та м’якою. Достатньо додати лише чайну ложку солі до кожного прання у відсік для кондиціонера, і ви здивуєтесь результату. Навідміну від магазинних засобів, сіль справді пом’якшує тканини, а не покриває їх шаром силікону, що впливає також і на зносостійкість речей.

Нові статті

Схожі статті

Спогади з рідного Мукачева: Святослав Вакарчук у 49 років згадав дитинство і показався у візочку

Лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук поділився спогадами з рідного міста. Він показав архівну світлину зі свого дитинства, на якому позував у візочку ще зовсім малюком.

“Це особлива насолода”: багатодітна мама Лілія Ребрик показала перше досягнення 6-місячної доньки Аделіни

Ведуча Лілія Ребрик разом із родиною привітала молодшу доньку Аделіну з 6 місяцем народження. В цей святковий день знаменита мама повідомила, яким досягненням порадувала її малеча.

“Ненавиджу”. 36-річний Володимир Дантес підкорив Говерлу разом із Дашею Кацуріною: мріяли піти в похід

Співак Володимир Дантес заради своєї коханої Даші Кацуріної готовий на все - наприклад, підкорити разом із нею Говерлу. Як все пройшло - подробиці.

Невже вони знову разом? 40-річний Слава Дьомін показався разом із своєю екс-дружиною Ксенією (ФОТО)

Слава Дьомін тривалий час має статус холостяка, але нещодавно відомий ведучий показався разом із своєю колишньою дружиною - невже пара возз'єдналась?