Що робити з пранням у машинці, якщо вимкнули світло: завдяки цьому вашим планам не завадять ніякі блекаути

Багато українців зіткнулися з проблемами в електропостачанні, що вимагає певних дій для пристосування. Ми зібрали для вас найкращі поради, що робити, якщо вимкнули світло посеред прання.

Звісно, повторення подій минулої осені та зими не побажаєш нікому. Але завжди буде корисним підготуватися до можливих надзвичайних ситуацій. Отже, що робити, якщо посеред прального циклу в машинці-автомат відбулося відключення світло? Ми ділимося з вами найдієвішими порадами, завдяки яким ви врятуєте і свій одяг, і пральне машину.

Просто вимкніть машинку

Якщо ситуація відносно стабільна і ви знаєте, що відключення триватиме недовго – до години, – достатньо просто вийняти штекер машинки з розетки, щоб захистити апаратуру від перепадів напруги. А коли світло повернеться, підключіть машинку до електромережі, коли стабілізується напруга. Вона випере речі, ніби нічого й не сталося.

Що робити з пральною машинкою, якщо вимкнули світло
Що робити з пральною машинкою, якщо вимкнули світло

Полоскання та віджим

Так, після недовгих відключень буде корисно запустити саме цей режим на пральній машинці. При цьому навіть необов’язково зливати з неї воду.

Якщо вимкнули світло надовго

У такій ситуації доведеться зливати воду. Для цього вийміть штекер машинки з розетки, підстеліть під машинку старий рушник або пелюшку. Також варто запастися якоюсь мискою чи відром. Знайдіть зливну трубку позаду машинки та обережно витягніть її, зливаючи рідину – у ємність чи в раковину, ванну, унітаз, якщо вони поблизу. Після цього закрийте трубку та приєднайте її назад.

Якщо треба розблокувати дверцята, скористайтеся аварійним тросом або шнурочком, які ви знайдете біля зливного фільтра. Якщо їх нема, скористайтеся мотузкою – і просто пропустіть її через отвір між корпусом і люком.

Сподіваємося, що наші поради все ж вам ніколи не знадобляться, або ж виручать у скрутний час.

Нові статті

Схожі статті

Стала другою матірʼю: чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков показав сина, якого вона виховувала, як рідного

Чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков, з яким вона прожила в законному шлюбі 10 років, до самої своєї смерті – має сина від першого шлюбу. Він розповів, як Руслана ставилась до хлопця.

Не холостяк, як думають всі: 50-річний Олексій Суханов розповів, хто є його обраницею і чим вона займається

Ведучий Олексій Суханов був одружений, але розлучився понад 8 років тому, незважаючи на це чоловік вже знайшов нову обраницю - хто вона така та як виглядає?

“Мої діти вдома”: Марічка Падалко не стримала емоцій від зустрічі з молодшою донькою, яку не бачила 1.5 роки

Телеведуча Марічка Падалко поділилась у соцмережах емоціями з приводу повернення додому молодшої доньки Катрусі. Дівчина не була вдома 1.5 роки і за цей час встигла наздогнати зіркову маму у зрості.

Закуска на всі випадки життя: як приготувати кабачки по-корейськи – розлетиться за 10 хвилин з вашого столу

Нереально смачна закуска на будь-яку пору року з простих інгредієнтів - ви будете в захваті: як приготувати кабачки по-корейськи. Покроковий рецепт.