Коли ставити новорічну ялинку: ТОП-5 народних прикмет, що принесуть щастя, багатство і гарну роботу

Новий рік прийде – як не крути. А разом з ним — і передсвяткові клопоти: приготування салатів і прикрашання ялинки. Розповідаємо про дати, які найліпше підходять для її встановлення.

Різдвяно-новорічна ялинка — традиційне для зими деревце, яке завжди встановлюють в оселях і на площах міст перед настанням свят. В Києві, наприклад, ялиноньку вже встановили — напередодні свята Миколая Чудотворця, що вперше відзначалось за новим церковним стилем 6 грудня.

Найкращі дати для прикрашання новорічної ялинки
Найкращі дати для прикрашання новорічної ялинки

А чи знаєте ви, що в грудні існують особливі дати, коли встановлення вічнозеленого деревця може принести щастя, фінансовий достаток та велику вдачу мешканцям оселі? Одна з них — це, звісно, 5 грудня, напередодні свята Миколайчика. Встановлюючи ялинку цього дня, ви тим самим віддаєте шану святому покровителю дня і задобрюєте Миколая. Будьте певні – ялинка, прикрашена саме 5 грудня, принесе до вашого будинку великі матеріальні статки і вдачу.

22 грудня — ще одна сакральна та сильна дата, коли встановлена новорічна ялинка стає надійним оберегом для всієї родини. Саме на цей день приходиться зимове сонцестояння.

24 грудня – встановлення різдвяно-новорічної ялиноньки у Святвечір (напередодні Різдва, яке за новим стилем відзначають 25 грудня) обіцяє збільшення матеріального прибутку наступного року, гарну роботу і багато нових клієнтів.

25 грудня, на Різдво — теж можна встановлювати і прикрашати святкову ялинку. Вважається, що це принесе в оселю наступного року добробут і щастя.

28 грудня – в цей день можете встановити і прикрасити ялиноньку, якщо бажаєте, щоб увесь ваш наступний рік був наповнений щасливими та яскравими моментами.

31 грудня, напередодні новорічної ночі — також можете встановлювати святкову ялинку. Вона зробить атмосферу навколо більш святковою.

Перед встановленням і прикрашанням новорічної ялинки оберіть для неї найкраще місце у власній оселі. Наприклад, американський дизайнер Емілі Сіммонс наголошує, що новорічне дерево слід встановлювати таким чином, щоб максимально ефективно використати вільний простір будинку. Напроти вікна новорічну красуню краще не розміщувати, бо, по-перше — це ознака несмаку. Зазвичай так роблять люди, які хочуть похизуватись яскравими новорічними вогниками перед перехожими на вулицях і сусідами.

Різдвяна ялинка: коли її прикрасити і де краще встановити
Різдвяна ялинка: коли її прикрасити і де краще встановити

По-друге, ялинка біля віконця буде перешкоджати проникненню денного сонячного світла до кімнати, а сонячні промені висушать красуню дуже швидко.

Найкращий варіант, на думку Емілі Сіммонс – встановити ялиноньку збоку від віконця або ближче до того вікна, яке виходить на північ (щоб сонце не псувало красуню і вона простояла довше). Тоді денне світло не буде занадто засліплювати ялинку і вигідно підсвітить блискучі іграшки. При такому розташуванні у вашій оселі буде створена казкова і святкова атмосфера.

Нові статті

Схожі статті

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.

Космічний камінь пролетів крізь атмосферу: падіння астероїда на Філіппінах вдалось засняти (Фото, Відео)

В середу, 4 вересня, в небі над Філіппінами помітили світ астероїду 2024 RW1. Космічний камінчик стрімголов пролетів крізь атмосферу, осяявши Землю яскравим світлом. Момент потрапив на відео.