ТОП-5 + одна ознака, яка вказує на те, що мед натуральний: відрізняємо справжній мед від підробки

Мед — джерело корисних речовин і вітамінів. Він багатий на антиоксиданти, добре зміцнює імунітет. Але за одної умови — якщо він натуральний. Розповідаємо про основні критерії натуральності меду.

В натурального меду є чимало корисних властивостей. Він позитивно впливає на організм, є джерелом антиоксидантів, покращує здоров’я серця і судин. Але як обрати саме натуральний мед і за якими саме критеріями його можна визначити?

Натуральний мед - трошки з гірчинкою
Натуральний мед – трошки з гірчинкою

Є декілька критеріїв, які вказують на натуральність меду. Ось вони:

  • медовий аромат (єдиний виняток — мед, виготовлений з іван-чаю, який має смак з ледве помітною кислинкою і легким кавовим післясмаком);
  • викликає печіння в горлі;
  • має ніжну текстуру (всмоктується в шкіру під час розтирання між пальцями);
    не шарується;
  • в міру густий (утворює гірку на поверхні, тягнеться струмочком);
  • не має піни;
  • з домішками (пил, мікрочастинки воску, перга, прополіс).

В свою чергу штучний мед не має запаху або ж його аромат має характерний кислуватий відтінок. Під час вживання він не викликає печіння в ротовій порожнині, добре шарується, має грубу текстуру та утворює грудочки, дуже рідкий і відразу розтікається по поверхні, не має домішок і сильно піниться.

В натурального меду - солодкий аромат
В натурального меду – солодкий аромат

Вибрати насправді натуральний мед досить важко, але все ж можливо. Наступні поради допоможуть вам купити дійсно якісний мед.

Обирайте не пастеризований мед (якщо цей продукт нагрівають та кип’ятять заради того, щоб він лишився рідким – мед втрачає свої корисні властивості). Краще купуйте мед в натуральній формі. На етикетці, що наклеєна на банці з медом, повинна бути позначка “непастеризований”.

Також зверніть увагу на країну-виробника. Переконайтесь в тому, що продукт виготовлений у вашій країні проживання. Це збільшує шанси на те, що продукт натуральний. Натуральний мед після 4-6 тижнів зберігання в умовах кімнатної температури

Натуральний мед кристалізується при кімнатній температурі
Натуральний мед кристалізується при кімнатній температурі

І тому, якщо на полицях магазину ви бачите зацукрований мед — можете бути певні в його натуральності.

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.