ТОП-5 несподіваних способів використання цукру в господарстві: не тільки додавати в чай та до випічки

Як виявилося, цукор допоможе вирішити чимало побутових проблем. Щоб дізнатися про 5 незвичних способів використання цукру – читайте деталі у статті

Використання цукру як плямовивідника

Цукор виступає доволі ефективним плямовивідником. Достатньо лише змішати його з водою в рівних пропорціях до утворення пасти, нанести точково на забруднення і залишити “відкисати” на 5-10 хвилин. Після цього можете закинути річ до пральної машини на звичайний режим – цукрова паста допоможе звичайним мийним засобам впоратися з плямою.

Подовження життя квітів та продуктів

Якщо вам подарувати розкішний букет і ви хочете його зберегти – обріжте квіти під кутом і ставте у воду, до якої додали 3 столові ложки цукру та 2 столові ложки оцту. В такій суміші квіти стоятимуть довше та радуватимуть вас своєю красою.

5 несподіваних способів використання цукру в господарстві
5 несподіваних способів використання цукру в господарстві

Також досвідчені господині зберігають випічку в контейнері з кількома шматочками цукру-рафінаду. Це якимось магічним чином зберігає печиво та булочки свіжими та не дає їм висохнути.

Очистіть руки від фарби цукром

Так, цукрові кристали легко очистять шкіру від слідів фарби чи машинного мастила. Не дивно, що його використовують не лише в десертах, а і в складі скрабів для тіла. Навідміну від агресивних хімічних розчинників, цукор не пошкодить ніжну шкіру рук, та не викличе роздратування, якщо ви не прикладатимете забагато сил.

Цукровий пілінг для тіла

Дуже важливий етап у догляді за шкірою безпосередньо перед видаленням волосся, або ж раз на тиждень в якості системного догляду – це пілінг. Щоб зекономити на магазинних засобах, ви можете приготувати такий власноруч – суміші з 3 столових ложок цукру та 2 столових ложок олії (оливкової, мигдальної чи виноградних кісточок) вистачить на одне використання. Ваша шкіра порадує вас гладкістю та ніжністю після такої процедури.

5 несподіваних способів використання цукру в господарстві
5 несподіваних способів використання цукру в господарстві

Скраб для губ

Багато жінок стикаються з проблемою сухих губ, яка стає особливо актуальною взимку. Щоб губи під помадою не лущилися, достатньо змочити палець у воді та цукрі і легкими масажними рухами втирати в губи протягом 1-2 хвилин. Це зніме ороговілу шкіру та посилить потік крові, що зробить ваші губи, до всього ж, візуально більш пишними.

Нові статті

Схожі статті

Не холостяк, як думають всі: 40-річний Юрій Ткач показав свою дружину-красуню, з якою має доньку

Юрій Ткач не лише гарний актор, а й зразковий сім'янин, який вже 10 років проживає у шлюбі разом із Вікторіє та виховують доньку Лізу - як виглядає обраниця гумориста по життю?

“Протягнути руку”: соліст з гурту “Антитіла” Тарас Тополя розповів про ставлення до Олега Винника

37-річний соліст гурту "Антитіла" Тарас Тополя прокоментував поведінку колеги по сцені, Олега Винника, який виїхав з України. Як він відноситься до кумира вовчиць та чи готовий з ним здороватися?

Понад 40 тисяч гривень: 31-річна KOLA похизувалась подарунками від чоловіка – сумка, прикраси й не тільки

Нещодавно співачка KOLA розповіла, що вийшла заміж за чоловіка-іноземця, а згодом показала коштовні подарунки від нього - що найдорожче дарував обранець для артистки?

Схожість зашкалює: 49-річний Святослав Вакарчук показався разом із мамою – однакові губи, ніс та очі

Святослав Вакарчук хоч і публічна людина, але про своє життя мало що розповідає, співак досі офіційно не сказав, хто його дружина, але свою маму соліст "Океану Ельзи" публікує часто - як виглядає?