Після собачо-котячих посиденьок на дивані з’явилася шерсть? Є кілька дієвих способів очистки оббивки

Любителі домашніх тварин чудово обізнані з проблемою шерсті на дивані. Зазвичай пухнастики відпочивають на м'яких подушках, а господарі мають клопіт з усуненням зайвого смуху.

Почистити диван від собачої та котячої шерсті голіруч виявляється не дуже просто. Слід залучати певні засоби, що допоможуть повернути м’яким меблям первісний вигляд.

Пилотяг

Як позбутися котячої чи собачої шерсті з дивану

Звісно, цей агрегат для прибирання помічний і в нашому випадку. Тільки має бути присутня спеціальна насадка зі щетиною, як у щітки для одягу. Та і в цьому разі пилосмок може не повністю впоратися з завданням, тож доведеться залучати інші методи очищення дивану.

Щітка

Не можна не звертати увагу на шерсть тварин. Вона з часом в’їсться в оббивку намертво й доведеться довго вичісувати кожну волосинку. Візьміть за правило раз на тиждень користуватися щіткою. Обирайте ворс середньої жорсткості. Такі щетинки не зіпсують тканину під час відокремлення пуху. Можете легенько збризнути щітку водою, тоді смух чіплятиметься до неї краще.

Кухонна губка

Як позбутися котячої чи собачої шерсті з дивану

Дуже добре у борні з зайвою вовною зарекомендувала себе звичайна кухонна губка. Відчищати улюблений диван чи крісло собаки чи котика треба не м’яким боком, а зворотним. Змочіть губку водою чи навіть мийним засобом і протирайте жорстким боком оббивку м’яких меблів. Пух зіб’ється і потягнеться за губкою.

Латексні рукавички

Помічними у процесі борні з тваринною шерстю можуть стати й латексні рукавички. Якщо їх змочити водою і водити руками по оббивці дивану, дрібні шерстинки прилипнуть до рукавичок.

Ролик з липкою поверхнею

Затяті собачники чи кошенятники можуть придбати в магазині ролик. Його липка основа обертається й чудово захоплює не лише смух тваринок, але й дрібне сміття. Якщо такого у вас немає, намотайте на руку скотч, щоб липка частина була назовні. Водіть рукою по оббивці дивану, а всі шерстинки чіплятимуться до липкої поверхні. Щоправда, цей метод не підходить для тканин із довгим ворсом, бо може повитягати заразом і ворсинки.

Нові статті

Схожі статті

Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.