ТОП-3 способи відмити скляні форми для запікання – після цих домашніх методів посуд сяятиме, як новий

Жир та харчові залишки в духовці дуже сильно пригорають до скляних форм. У статті ми поділимося найкращими підручними засобами, які допоможуть відмити форми для запікання без зайвих зусиль.

Кожна господиня, яка користується скляними формами знає, як важко їх відмивати від забруднень, особливо старих пригорілих часточок їжі. Якщо ви нещодавно готували запіканку і хочете повернути скляну тару до первинного вигляду – ми знаємо найпростіші способи.

Кукурудзяний крохмаль та оцет

Цей засіб непогано справляється із забрудненнями на склі. Змішайте крохмаль, оцет та воду у рівних пропорціях – по чайній чи столовій ложці, залежно від ступеню забруднення. Отриману пасту наносимо на сліди їжі, ретельно розтираємо губкою та змиваємо теплою водою, можна додатково помити з мийним засобом для посуду. Ваша скляна форма засяє, як новенька.

Як відмити скляні форми для запікання: 3 підручних засоби
Як відмити скляні форми для запікання: 3 підручних засоби

Харчова сода та мийний засіб

Для цього нам знадобиться ємність, в якій ми зможемо замочити форму, або ж якщо забруднення не знаходяться ззовні – робіт це в самій тарі для запікання. Засипаємо в неї трохи соди, кілька крапель мийного засобу для посуду та заливаємо гарячою водою. Перемішуємо до розчинення, та даємо формі “відкиснути” протягом 15-20 хвилин, після чого миємо як зазвичай. Цей засіб справиться з більш застарілими плямами.

Зубна паста

Попри всю незвичність цього способу, він є дуже ефективним. Головне – обирайте пасту без абразиву: від відбілюючої доведеться відмовитися, адже вона може подряпати скляну поверхню. Для очистки форми нанесіть пасту тоненьким шаром на забруднення, можете дати їм настоятися 10-15 хвилин, після чого натирайте губкою, доки весь жир та часточки їжі не відмиються. Після такої чистки можете додатково помити форму, як зазвичай – теплою водою з мийним засобом для посуду.

Нові статті

Схожі статті

Оксана Білозір розкритикувала фільм про Назарія Яремчука, чим зачепила його вдову: “Ніколи не зможу”

Реакція Оксани Білозір на фільм про Назарія Яремчука викликала дискусії: співачка підкреслила важливість першої родини артиста, а друга дружина стримано відповіла

Чому не можна спати під місячним світлом: вчені розсекретили несподівану причину його впливу на людину

На думку багатьох експертів – щоб нічний сон був максимально якісним, потрібно на ніч зашторювати вікна в спальній кімнаті. Для виробництва гормону сну потрібно, щоб навкруги панувала темрява.

Кохала одного, одружена з іншим: Ольга Сумська розповіла подробиці особистого життя з Паперним і Борисюком

Історія кохання Ольги Сумської з Євгеном Паперним та Віталієм Борисюком — від бурхливих почуттів і зрад до збереження дружніх зв'язків та міцного щастя в новому шлюбі.

Дружин було 4: 68-річний Олексій Вертинський не холостяк, як думають всі, а розлучений вдівець (ФОТО)

Український актор театру і кіно та Народний артист України Олексій Вертинський мав насичене особисте життя. Талановитий чоловік чотири рази пробував всерйоз побудувати стосунки із жінками.