Експерти пояснили, навіщо бабусі клали шматочок мила в кишені одягу: не лише для аромату в шафі

Як виявилося, в цієї звички є підґрунтя – мило в кишенях справді допомагає впоратися з деякими проблемами, що виникають при зберіганні одягу. Детальніше читайте далі у статті.

Навіщо класти мило до одягу

Шматочки мила справді допомагають запобігти появі затхлого запаху, а також перешкоджають поселенню молі в шафі. Варто взяти невеликі шматочки дігтярного або господарського мила покласти в кишені пальто, курток, шуб, або на полиці серед іншого одягу. Запах мила також швидко пошириться та відлякуватиме міль – завдяки цьому ваш одяг із натуральних тканин буде в цілості до наступного сезону.

Якщо вам не подобається запах дігтярного чи господарського мила, використовуйте бруски ароматичного мила – буде дуже добре, якщо в ньому будуть ефірні олії лаванди, перцевої м’яти або чайного дерева – ці запахи міль теж не переносить. Також це слугуватиме ароматизатором у шафі, і вас більше не буде проблеми затхлого запаху в гардеробі.

Навіщо наші бабусі клали шматочок мила в кишені одягу? Відповідь вас здивує
Навіщо наші бабусі клали шматочок мила в кишені одягу? Відповідь вас здивує

Є одне правило – треба використовувати свіжі брусочки мила, які ще не використовувалися. Дуже важливо щоб вони були цілісними та сухими. Для запобігання злипанню шматочків мила з одягом і подальшого забруднення, спробуйте загорнути кожен у паперову серветку, перед тим як класти до кишені.

Завдяки цьому простому засобу ви легко збережете свою шубу, вовняний светрик чи бавовняні футболки до наступного сезону носки, а також наповните свій гардероб приємним ароматом.

Бонус

Навіщо наші бабусі клали шматочок мила в кишені одягу? Відповідь вас здивує
Навіщо наші бабусі клали шматочок мила в кишені одягу? Відповідь вас здивує

Відомо, що міль не переносить сильних запахів. Тому, щоб не жертвувати шматочками ароматного мила, ви можете використовувати засушені бутони гвоздики. Просто розкладіть їх по куточкам шаф і полиць – і ваші речі будуть захищені від участі бути погризеними набридливими комахами.

Нові статті

Схожі статті

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.

Космічний камінь пролетів крізь атмосферу: падіння астероїда на Філіппінах вдалось засняти (Фото, Відео)

В середу, 4 вересня, в небі над Філіппінами помітили світ астероїду 2024 RW1. Космічний камінчик стрімголов пролетів крізь атмосферу, осяявши Землю яскравим світлом. Момент потрапив на відео.

Андрій Данилко відкрив секрет своїх стосунків: що то був за поцілунок між тим та заміжньою мамою Сердючки?

Артист Андрій Данилко багато років виступає на сцені в образі Вєрки Сердючки. Про його особисте життя ходять легенди. Зокрема, співаку приписують стосунки із сценічною "мамою", Інною Білоконь.