Як почистити подушки, щоб не купувати нові: стануть білосніжними навіть без прасування в машинці

Експерти з ведення домашнього господарства радять змінювати подушки кожні пів року. Та далеко не всім подібний лайфхак по кишені. Тож ми підемо іншим шляхом, зробивши ці засоби сну білосніжними.

Щоб повернути подушкам первісну білосніжність і позбутися жовтих плям, можна обійтися без прання в машині-автоматі. Довго терти пожовтілу тканину щіткою теж не доведеться. Є засоби набагато простіші й при цьому доволі ефективні.

Замочування

Як повернути подушкам свіжість та білизну

Замочивши подушку в спеціальному розчині, позбавлятися її не доведеться. Просто налийте у місткість 5 л води, всипте 1 ст.лож. харчової соди, стільки ж рідкого мила та влийте 1 скл. оцту. Занурте подушку в отриманий мийний засіб, залиште на 40 хвилин. Після цього витягніть, прополощіть у чистій воді. Легенько відтисніть і висушіть.

Ручне прання

Буває, що на етикетці вказана заборона прати виріб у пральній машині. Натомість позбутися жовтих плям конче необхідно. У такому разі наповніть ванну доволі теплою, але не гарячою водою і влийте 0,25 скл. прального порошку. Додайте стільки ж відбілювача або розчину бури.

Як повернути подушкам свіжість та білизну

Занурте брудну подушку в отриманий розчин. Розправте руками, щоб засіб потрапив у всі закутки тканини, й витримайте пів години. Витягніть і промийте під краном холодною водою.

Викручувати виріб не потрібно. Це може зашкодити волокнам тканини. Просто відтисніть легенько руками, щоб позбавитися більшої частини рідини. Бажано сушити подушку на свіжому повітрі, час від часу перевертаючи.

Якщо побачите на ярличку до подушки, що її дозволяється сушити в сушарці, можете скористатися цим способом. Коли запускатимете барабан, обов’язково додайте кульки чи тенісні м’ячики.

Нові статті

Схожі статті

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.

Холостяк, як знають всі: 74-річний Михайло Поплавський не завжди був самотнім – хто були його жінки

Михайло Поплавський завидний холостяк, але так було не завжди - що відомо про бурхливе особисте життя співочого ректора, який двічі був одружений.

Маркетологи від Бога: в Україні продають щасливе ліжко для тих, хто й досі шукає діточок в капусті

Українські продавці виходять на новий рівень і створюють унікальні оголошення. Вони відразу привертають увагу своєю неабиякою креативністю. Наприклад ось це – про чарівне ліжко.