Зберігаємо новорічну красуню якомога довше: як правильно встановити та доглядати за ялинкою

Багато хто, готуючись до Різдва та Нового року, ставить в оселі живе зелене деревце. Та от біда, невдовзі голки починають осипатися. Чи можна запобігти цій напасті?

Щоб новорічна ялинка чи сосна не осипалися й дожили до свят у належному вигляді, їх слід правильно обрати та утримувати. Найперше, слід потурбуватися про правильне деревце. Воно має виглядати свіжим, здоровим, без жодних ознак пересихання.

Коли принесете додому, ретельно обдивіться кімнату. Не можна обирати для сосни місце біля радіаторів, які дають тепло, чи обігрівача. У таких умовах зелена гостя швидко засохне й скине голки.

Як зберегти новорічне деревце від обсипання

У кімнаті не повинно бути надто тепло. Різкі перепади денної та нічної температур негативно позначаться на стані гості з лісу. На деревце не повинні потрапляти сонячні промені. Звісно, вони взимку до вікна зазирають рідко, та все ж трапляються іноді ясні дні.

Навіть установивши новорічний атрибут у глухому кутку, потурбуйтеся про полив для деревця. Ґрунт під сосною не повинен бути пересушеним. Але стежте також, щоб вода не заливала стовбур. Бо надлишок вологи також може нашкодити. Для поливу використовуйте таблетки аспірину, розчиняючи їх у воді. Можете також скористатися невеликою кількістю цукру чи солі.

Як зберегти новорічне деревце від обсипання

Якщо плануєте тримати сосну до Старого нового року, то ретельно поставтесь до вибору підставки. Окрім того, що вона має надійно підтримувати сосну чи ялинку, потурбуйтеся, щоб була можливість доливати воду. Перед установленням красуні обріжте стовбур.

Найдовше протримається у кімнатних умовах ялиця. Вона здатна витримати до двох тижнів. Сосна вистоїть 12 днів. А ялинка – всього 10.

Нові статті

Схожі статті

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?