Червона риба, яку не можна їсти: як впізнати неякісний продукт на поличці магазинів — ТОП-4 ознаки

Бутерброди з червоною рибку — традиційний варіант закуски. Вони вийдуть смачними, якщо вибирати в магазині тільки свіженьку червону рибку. За якими критеріями визначити її якість – розповімо далі.

Сучасні українські супермаркети пропонують велике різноманіття риби. Виробники цього продукту напередодні новорічних та різдвяних свят дуже часто користуються збільшенням попиту на червону рибу, щоб запропонувати покупцям фальсифікат замість якісного виробу.
Розпізнати продукт низької якості можна за деякими ознаками. Пропонуємо їх до вашої уваги.

Насичений помаранчевий відтінок

Рожевий колір червоної риби свідчить про її свіжість
Рожевий колір червоної риби свідчить про її свіжість

Червона риба високої якості має ніжний рожевий відтінок. Якщо ж продукт має інший колір – то це означає, що його перед продажем пофарбували, задля придання кращого товарного вигляду.

Пофарбована червона риба відрізняється ще й за забарвленими жировими прошарками, які в якісному продукті мають білий колір.

Різкий аромат моря

Різкий морський запах червоної риби може свідчити лише про те, що вона – несвіжа. Перед продажем її вимочили в розчині йоду і потім викинули на прилавок.

Доволі рівна поверхня на зрізі

Рівна поверхня зрізу свідчить про те, що до риби додали желатин
Рівна поверхня зрізу свідчить про те, що до риби додали желатин

Якщо червона рибка має занадто рівну поверхню зрізу – імовірно, до продукту додали желатин. За рахунок цього продавці намагались приховати той факт, що продукт був несвіжий і зробити рибу більш цілісною.

Червона риба продається в вакуумі

Червона риба у вакуумному пакуванні частіше за все має другу свіжість. Дізнатись про її аромат та смак зазвичай вдається тільки після відкриття упаковки в домашніх умовах.
Термін вживання риби у вакуумі – невеликий. Тому такий продукт краще взагалі не купувати, бо в більшості випадків він може бути протухлим і не придатним до вживання.

Критерій, який завжди свідчить про те, що риба пропала — це її слиз на її поверхні. При торканні здається, ніби на продукт розлили мийний засіб. Слиз свідчить про те, що червона риба довгий час лежала в теплі без розсолу і на ній стали розвиватись погані мікроорганізми та бактерії.

Нові статті

Схожі статті

Такого ви ще не пробували! Як приготувати пряний хрін з помідорами – вийде не лише смачно, а й бюджетно

Ви закохаєтесь у цю страву з першого погляду: кулінари розповіли, як приготувати хрін з помідорами та що для цього потрібно. Простий покроковий рецепт.

З макіяжем та манікюром: 31-річна Марія Яремчук показала, що в красі та стилі нічим не поступається Ріанні

Марія Яремчук – молода українська співачка родом з Чернівців. Вона народилась в родині артиста Назарія Яремчука і з дитинства захоплювалась музикою, приймала участь у різноманітних концертах.

Дизайнерський ремонт, світлі тона та багато простору: Тімур Мірошниченко показав, як виглядає його квартира

Шоумен Тімур Мірошниченко показав свою величезну квартиру біля Дніпра, в якій він живе з дружиною та чотирма дітьми: як виглядає оселя зіркового подружжя?

“Для мене це табу”: 38-річна Злата Огнєвіч розповіла, що була в стосунках з одруженим чоловіком – подробиці

Співачці Златі Огнєвіч не дуже щастить у коханні навіть після шоу "Холостячка". Нещодавно зірка розповіла, що одним із її романів був із одруженим чоловіком - що відомо?