Як правильно їсти хурму, щоб отримати від неї максимальну користь: зі шкіркою чи без, до котрої години

Хурма — яскравий помаранчевий фрукт із терпким присмаком, який з'являється на прилавках українських магазинів взимку. Розповідаємо , як правильно вживати хурму, щоб вона принесла користь.

Хурма – яскравий і смачний фрукт з терпким присмаком. Вона дуже корисна, ідеально підходить для зимового самостійного перекусу або ж як додаток до десерту.
Вживають хурму переважно пізньої осені або взимку. Багато хто з людей не знає, як правильно куштувати хурму — зі шкіркою чи без неї. Розглянемо це питання детальніше.

Хурма: що важливо знати про вживання фрукту
Хурма: що важливо знати про вживання фрукту

Інформація щодо того, як правильно їсти хурму — зі шкіркою чи без неї, розрізняється. Дехто з людей вважає, що цей фрукт краще за все смакує без шкірки. Її нібито треба знімати перед вживанням хурми в їжу. Інші ж наполягають на тому, що хурму достатньо добре вимити перед вживанням і шкірку залишати на місці.

Експерти з харчування згодні з думкою, що більшість різновидів хурми можна і треба їсти разом зі шкіркою. Адже саме в ній міститься найбільша кількість корисних речовин, клітковина і вітаміни. Та ця порада не стосується недостиглих плодів хурми.

В складі яскравого фрукту є речовина танін. Саме він у великій кількості міститься в недостиглій хурмі. Танін має дубильні властивості, які також присутні в зеленому та чорному чаї.

Танін сам по собі – абсолютно безпечний. Але у великій кількості його вживати не варто. І тому недостиглу хурму частіше куштують без шкірки.

Коли вживати хурму?

Хурма: як правильно вживати фрукт - зі шкіркою чи без
Хурма: як правильно вживати фрукт – зі шкіркою чи без

Користь від вживання хурми буде найбільшою, якщо їсти цей фрукт не раніше, ніж через годину після вживання інших продуктів і не пізніше, ніж за півгодини до сніданку, обіду чи вечері.

Експерти з дієтології розповідають, що хурма містить в собі багато заліза, яке покращує роботу серця і підвищує тонус судин. А ось танін, якого багато в нестиглій хурмі — порушує роботу шлунку і може викликати закреп. Тому обирайте в крамниці стиглі плоди, а частину хурми, розташовану біля плодоніжки — взагалі не їжте.

Стигла хурма відмінно поєднується із сиром, вершками, йогуртом та іншими кисломолочними продуктами. Також дієтологи радять вживати її разом із апельсиновим соком. А ось комбінувати цей фрукт із зерновими (наприклад, різноманітними кашами) — не можна.

Нові статті

Схожі статті

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?