Коти обожнюють залазити на ялинку: як відвадити домашніх улюбленців від новорічного деревця

Якщо вдома є пухнасті створіння, важко перемкнути їхню увагу від яскраво прикрашеної ялинки. Котикам так і хочеться зачепити лапкою гірлянду. А це може призвести до сумних наслідків.

Звісно, власникам котів можна відмовитися від новорічної ялинки взагалі, і тоді проблему буде вичерпано. А як же тоді святковий настрій, адже запах хвої навіює приємні асоціації? Треба щось придумати, аби муркотун не наробив лиха.

Виявляється, можна найти компроміс між ялинкою та котом. Домашні тварини страшенно не люблять фольги. Тож усю нижню частину новорічного дерева слід обкласти цими блискучими аркушами.

Як убезпечити ялинку від кота

Побачивши перепону у вигляді фольги, кіт відразу передумає залазити на ялинку. Так, мурчик може сидіти біля прикрашеного деревця. Можливо, гризтиме боки, але нагору не полізе, а значить, новорічний атрибут не перекине.

Як убезпечити ялинку від кота

Ще один спосіб відвадити домашнього улюбленця від ялинки – почепити на нижні гілки деревця шкуринки з-під апельсинів чи лимонів. Запах цитрусових неабияк дратує хвостатих, тож вони триматимуться якомога далі від цікавого для котячих досліджень об’єкта.

Як убезпечити ялинку від кота

Якщо мова зайшла про запахи, то є ще декілька неприємних ароматів для ваших годованців. Коти не переносять запаху розмарину та кориці. Тож якщо використати ці спеції, ялинка простоїть усі свята неушкодженою.

Напевно, ваш улюбленець, як і більшість котів, панічно боїться пилотяга. У такому разі поставте апарат для збору пилу поряд із новорічним деревом. Звісно, виглядатиме не зовсім естетично, натомість ефект може перевершити ваші очікування – кіт не залізе на ялинку чи сосну й не наробить шкоди.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?