Хочете квітучий рай на підвіконні круглий рік? Не викидайте шкуринки від апельсинів: ідеальна підгодівля

Купувати додатково добриво для кімнатних рослин зовсім не обов'язково. Достатньо збирати шкуринки з апельсинів і підживлювати цим природним матеріалом горщики з квітами.

Чудове добриво можна зробити самотужки, не вдаючись до додаткових витрат. Просто, купуючи й обчищаючи апельсини, не викидайте шкуринки. Подібний екоматеріал не лише підживить зелені насадження на підвіконні, але й відлякуватиме від них шкідників.

Цитрусові є отрутою для павутинного кліща та решти шкідників. Тож використання цих відходів дозволить позбутися їх, а ще призведе до пишного цвітіння зелених підлеглих. Тож переходьте на натуральні добрива без хімії та переконайтеся в їхній ефективності.

Як приготувати добриво

Назбиравши після новорічних свят апельсинових шкуринок у достатній кількості, беріться за приготування настою. Літрову банку наповніть на третину кірками цитрусових. Залийте окропом і відставте на добу для настоювання. Потім шкуринки видаліть, а рідину долийте простою чистою водою, щоб слоїк став повним.

Як приготувати добриво з апельсинових шкуринок

Використовуйте апельсинову воду для поливу рослин, які знаходяться у квартирі. Добриво можна застосовувати й узимку. Тільки поливи робіть не дуже часто – з інтервалом у 3-4 тижні.

Щоб цитрусова вода не лилася в суху землю, спочатку пролийте ґрунт у вазоні водою, а вже потім лийте апельсинову підгодівлю. Таким чином земля отримає вітамін С, калій, клітковину, фолієву кислоту. Тож рослини ростимуть швидше й цвістимуть рясніше.

Рідина від шкідників

Якщо потрібно позбутися шкідників на рослинах, приготуйте засіб трішки іншим способом. Залийте шкуринки від 3 апельсинів 1 л теплої води. Витримайте тиждень. Після цього процідіть і додайте 1 ст.лож. рідкого господарчого мила.

Як приготувати добриво з апельсинових шкуринок

Долийте до 2 л водою. Обприскуйте такою сумішшю листя рослин 1 раз на тиждень. Щоб цитрусовий засіб подіяв напевно, знадобиться 6 обробок.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?