Один факт, як за допомогою звичайної соди назавжди перемогти конденсат на вікнах: дієвий лайфхак

Проблема конденсату на склопакетах відома багатьом українцям. Це актуально в холодні сезони та цілорічно для тих, хто живе у вологих будинках. Ми поділимося простим лайфхаком, що зарадить проблемі.

Можна було б не звертати увагу на вологі вікна, якби вони не були розплідником плісняви та грибку, які в свою чергу призводять до жахливого смороду, руйнування віконних рам і проблем зі здоров’ям. Ми знаємо, як цьому зарадити.

Як позбутися конденсату на вікнах копійчаним засобом: лайфхак із содою

Так, звичайною содою можна зарадити проблемі конденсату на склопакетах. Окрім того, що це дуже дешево – засіб виходить дуже дієвим. Тим паче, ефект протримається довго – і повторити дії за необхідності не буде обтяжувати вас, адже лайфхак дуже швидкий і простий.

Експерти розповіли, як звичайною содою позбутися конденсату на вікнах

Необходно змішати в окремій тарі склянку харчової соди та склянку води, і перемішувати до утворення пасти. Цієї кількості вистачить на всі вікна у стандартній квартирі. Ви можете змінювати кількість засобу за необхідності, важливо тільки витримувати пропорцію 1:1.

Отриманий засіб набираємо чистою та трохи вологою ганчіркою, і протираємо цим всі вікна (чи лише ті, які мають проблему зайвої вологості). Змивати засіб не треба: просто ще раз пройдіться по вікну вже сухою ганчіркою. Завдяки тому, що сода має сорбційні властивості, вона всотає зайву вологу та просто не дасть утворитися новому конденсату.

До речі, якщо ви не хочете більше перейматися щодо плісняви на підвіконні, приберіть її з використанням відбілювача з хлором у складі та час від часу присипайте тріщини та кутки содою. Декілька годин на тиждень буде достатньо – після використання можете просто зняти зайву соду пилососом. Так само як і з конденсатом, сода просто всотає зайву вологу, завдяки чому не буде утворюватися поживне середовище для грибку та плісняви.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?