Соняшникова олія в автомобільному бардачку: навіщо вона водіям – ТОП-4 неочевидні причини, які вас здивують

Досвідчені водії добре знають, що соняшникова олія — це гарний помічник не тільки на кухні. Розповідаємо читачам про ТОП-4 причини, через які автовласники тримають в бардачку соняшникову олію.

Соняшникова олія – корисний харчовий продукт, який зазвичай використовують для приготування їжі. Але вона стає у нагоді не тільки господиням, але й водіям і автовласникам.

Соняшникова олія робить зимове взуття водонепроникним
Соняшникова олія робить зимове взуття водонепроникним

Знаючі водії регулярно використовують цей продукт в автомобілі, а також в гаражі. Але – зовсім не для змащення. Ось 4 головних причини, які пояснюють — навіщо водієві в автомобільному бардачку — звичайнісінька соняшникова олія?

Проти снігу та бруду на килимку

Професійні водії добре знайомі з головною зимовою проблемою, коли під час снігопаду вологий сніг налипає на взуття і на килимку перетворюється на калюжу. І скільки килимків з газетами не клади під ноги — калюжа все одно утворюється. Тому, щоб зробити взуття більш вологостійким – його підошву натирали саме соняшниковою олією. Такий захист хоч і тримається недовго, але коштує зовсім небагато і багато часу не займає.

Прибрати залишки від наклейки

Видалити сліди від наклейок з автомобільного кузова чи скла також допоможе рослинна олія. Зокрема, вона добре прибирає рештки від клею, яким була прикріплена наклейка.

Повернути блиск автомобільному пластику

Навіщо водії возять в бардачку соняшникову олію: ТОП-4 причини
Навіщо водії возять в бардачку соняшникову олію: ТОП-4 причини

Обробка соняшниковою олією автомобільного пластику та шкіряних крісел в салоні моментально зробить їх поверхню блискучою та поверне їх насичений колір.
Також рослинна олія здатна швидко прибрати з поверхні шкіряного крісла прилиплу жувальну гумку. Потрібно лише змастити жирною рідиною ділянку крісла з прилиплою гумкою і почекати декілька хвилин. Потім жуйку прибирають звичайною вологою ганчіркою. Після такої обробки від жуйки не залишиться жодного сліду.

Якщо змішати соняшникову олію з лимонною кислотою — то вона швиденько поверне колишній приємний колір і блиск автомобільному пластику і навіть дерев’яним вставкам. Ці два компоненти треба змішати і в рівних пропорціях, бризнути дві-три краплі засобу на чисту ганчірку та протерти нею поверхню пластику.

Запобігання замерзанню дверей

Взимку чимало водіїв стикаються з тим, що автомобільні дверцята сильно примерзають і перестають відкриватися. Якщо ж обробити їх олією, то це створить водовідштовхувальний шар, який буде запобігати скупченню рідини на дверях та її замерзанню.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?