Смердить взуття? Не біда! Існує купа дієвих методів з усунення неприємного запаху – від оцту до спецій

Час від часу взуття, набираючись потом із людських ніг, починає неприємно тхнути. Розберімося, яким чином усунути запах, аби не дратуватися самому й не відлякувати оточення.

Повернути старій парі взуття свіжість можливо. Але задля цього доведеться трішки повозитися.

Миття

Витягніть устілки та шнурки. Промийте їх негарячою водою за допомогою рідкого мила. Залиште висихати. Самі ж тим часом пройдіться вологою ганчіркою по поверхні взуття – зовнішній та внутрішній. Зважте, що повертати шнурки й устілки на місце слід лише після повного висихання.

Як позбутися неприємного запаху від взуття

Олія

Кілька крапель олії чайного дерева розмішайте у невеликій кількості води. Змастіть ганчірочку у цій суміші й потріть смердючу пару всередині. Таким чином удасться вбити грибок та бактерії. Дайте взуттю висохнути на свіжому повітрі.

Оцет

Цей засіб діє не згірш, а, можливо, й краще за олію. Розведіть оцет у пропорції 1:1. Залийте суміш у пульверизатор і збризніть взуття зсередини. Отримаєте позитивний результат.

Як позбутися неприємного запаху від взуття

Провітрювання

Повернувшись додому, візьміть за правило провітрювати улюблену пару взуття. Витягніть устілки, розслабте шнурки, винесіть на свіже повітря чи на балкон, прочинивши віконечко. Волога випарується, а значить, не буде сприятливого середовища для розвитку бактерій. Узагалі намагайтеся не користуватися однією парою щодня – змінюйте взуття по можливості.

Спеції

Ще одним засобом боротьби з неприємним запахом є кухонні спеції. Візьміть чисту шкарпетку. Всипте в середину те, що знайдете на кухонній поличці – гвоздику, лаванду, базилік, розмарин, бодян, чебрець чи будь-що інше. Занурте саморобний освіжувач у середину кросівок чи черевиків на всю ніч. Цей засіб допомагатиме вам позбуватися неприємного запаху зі взуття протягом місяця.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?